Na e-Salonu se můžete podívat nejen na plug-in hybridní bestii Ford Explorer

Na e-Salonu se můžete podívat nejen na plug-in hybridní bestii Ford Explorer
  • Největším lákadlem je plug-in hybridní Ford Explorer, který má kombinovaný výkon 450 koní
  • Ford Puma to hraje nejenom na zajímavé křivky, ale potěší i 456litrový zavazadelník
  • K vidění je také Ford Kuga, Tourneo Custom či hybridní Mondeo

Ford na veletrhu e-Salon prezentuje hned několik elektrifikovaných novinek, mezi které patří Ford Puma, Ford Kuga a Ford Explorer.

Ford Puma je zcela nový kompaktní crossover, který je potřeba vidět na vlastní oči. Buď ho budete milovat, nebo nesnášet. Já osobně se řadím do první skupiny – Puma si mě designově získala. Zaujme ale i velikostí zavazadelníku, který v základní verzi pojme 456 litrů. Ford Puma v mild-hybridní verzi bude k dispozici v kombinaci se spalovacím motorem o výkonu 155 koní. První vozy se na českých silnicích objeví už v lednu příštího roku.

Pokud preferuje spíše malé SUV, tak by se vám mohl líbit Ford Kuga. Baterie má kapacitu 14,4 kWh a celá soustava dává výkon 225 koní. Vůz může na čistě elektrický pohon ujet více než 50 kilometrů. Na českém trhu se nový Ford Kuga objeví během března příštího roku a kromě elektrifikovaných verzí bude k dispozici i s motory 1.5 EcoBoost a 1.5 a 2.0 EcoBlue.

Největším SUV s modrým oválem ve znaku bude na českém i evropském trhu zcela nová generace Fordu Explorer. Toto sedmimístné SUV se na e-Salonu představuje v plug-in hybridním provedení. Pod kapotou je třílitrový zážehový šestiválec EcoBoost s elektromotorem a baterií – celkový výkon této soustavy činí úctyhodných 450 koní, točivý moment 840 Nm a dojezd čistě na elektřinu až 40 km. Nový Explorer je sériově vybaven pohonem všech čtyř kol spojeným se samočinnou desetistupňovou převodovkou. Ford Explorer figuruje v USA jako pojem už od nástupu své první generace, která v roce 1991 znamenala začátek vzestupu kategorie vozů SUV, jehož jsme dnes svědky i v Evropě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze