Na 45. ročníku Rally Bohemia se letos poprvé pojede i Eco Energy Rally

Na 45. ročníku Rally Bohemia se letos poprvé pojede i Eco Energy Rally
  • Naše redakce bude na startu
  • Uzávěrka pro přihlášení do Eco Energy Rally je 20. 6. 18:00
  • Opět nepůjde o soutěž v rychlosti, ale pravidelnosti

Rally proběhne o prvním prázdninovém víkendu, tedy od pátku 29. června do neděle 1. července. Samostatnou, ale o to významnější kapitolu bude letos psát premiérový ročník Eco Energy Rally Bohemia pro vozy s alternativními pohony, který je součástí světového poháru FIA Electric and New Energies Championship. V rámci Eco Energy Rally Bohemia bude vypsána pořadatelem i národní soutěž dle volnějších pravidel, které se budou moci účastnit i automobily na běžný hybridní typ pohonu či CNG. Opět nepůjde o soutěž v rychlosti, ale pravidelnosti, která spočívá v tom, že posádky musí na daném úseku dosáhnout co nejpřesnějšího rychlostního průměru oproti tomu předem stanovenému pro tento úsek. Testy pravidelnosti budou probíhat převážně na uzavřených tratích klasické Rally Bohemia a pro účastníky i diváky je opět připravený bohatý doprovodný program.

Součástí Rallye Bohemia samozřejmě bude Mistrovství České republiky v rally. Již popáté bude „Bohemka“ hostit také MČR v rally historických vozidel a ani letos nebude chybět Rally Bohemia Legend, která je pevnou součástí časového harmonogramu tohoto podniku. Jde o exhibiční jízdu závodních automobilů z 60. až 90. let se závodní historií nebo jejich věrných replik. Do závodů se po pěti letech vrátí speciální rychlostní zkouška na Autodromu Sosnová.

Slavnostní starty Rally Bohemia Historic a Eco Energy Rally Bohemia proběhnou v pátek 29. 6. před budovou muzea Škoda Auto v Mladé Boleslavi ve 20 hodin, na které bude v obou případech průběžně přímo navazovat test akcelerace na 200 metrů na třídě Ludvíka Kalmy. Divákům se zde naskytne unikátní možnost přímého porovnání automobilů, které od sebe dělí nejen desítky let vývoje, ale i typ používaného pohonu a energií. Cíl celé soutěže bude tradičně v neděli odpoledne na mladoboleslavském Staroměstském náměstí. Uzávěrka pro přihlášení soutěžících je stanovena na středu 20. 6. 18:00.

Naše redakce se zúčastní díky spolupráci s Asociací pro Elektromobilitu ČR, která má na soutěži mimo jiné na starost nabíjecí stanice na místech mezi jednotlivými sekcemi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze