Může hudba vystihnout charakter vozu? Nejspíše ano

  • Spojujete si některé skladby s určitým vozem?
  • Jaké skladby vystihují například BMW i3 či Porsche Panamera?

Na cestách každý tráví velkou porci času, a tak si vše různě zpříjemňujeme. Někdo si užívá klid a soustředí se na jízdu, jiný si užívá předení svého silného motoru a jiní poslouchají svou oblíbenou hudbu. Vědecké výzkumy ukazují, že právě hudba, kterou v automobilu posloucháme, ovlivňuje styl naší jízdy. Ke každému vozu se hodí jiný styl hudby, což vědí i kolegové ze zahraničního serveru, kteří se zamysleli, jak by se daly vyjádřit jednotlivé elektromobily hudebně a co je radno v nich poslouchat. A výsledek?

Jemné a nadčasové písně z repertoáru Bebela Gilberta či Pierra Barouha údajně nejlépe vystihují populární elektromobil z dílny Nissanu, tedy Test Nissan Leaf – Tichý měšťan.

Nissan Leaf

Známá skladba od Nouvelle Vague s názvem Dance with Me je podle všeho dostatečně energetická, uhlazená a rytmická, aby mohla vyjadřovat Teslu Model S.

Dalším adeptem na nalezení sourozence ve světě hudby bylo BMW i3. To zahraničního kolegu svou agilností a brzdami překvapilo natolik, že vybrat nějakou přiléhavou píseň se jevilo nemožné. Nakonec padla volba na tu následující.

BMW i3

Na řadu se dostala i automobilka Porsche, konkrétně elektrické provedení Panamery. Ta si kladné body připsala díky svému výkonu. Její testování bylo popsáno jako okouzlující, což do jisté míry platí i o písni Desert Rose v podání Stinga.

A aby toho nebylo málo, máme tu na konec i jednu skladbu pro všechny, kteří jezdí s klidnou hlavu a jsou vstřícní vůči cyklistům, chodcům a ostatním účastníkům dopravního provozu.

Jedná se o celkem zajímavé zamyšlení. Podělte se s námi v komentářích, zda také máte nějaký vůz spojený s konkrétní skladbou.

Zdroje: cleantechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze