Musk couvl, přijal část teamu Supercharger zpět

3
Musk couvl, přijal část teamu Supercharger zpět
Fotografie: Tesla
  • Několik týdnů po rozpuštění téměř kompletní divize se objevují překvapivé zprávy
  • Někteří z propuštěných se vrátili na své pozice
  • Sílí podezření, že šlo o Muskovo nepředložené, impulzivní rozhodnutí

Podle Autoblogu se část rozpuštěného teamu Supercharger vrátila do Tesly. Především Max de Zegher, šéf dobíjení pro Severní Ameriku, po Rebecce Tinucciové jeden z nejvýše postavených manažerů týmu. Kolika lidí a kterých se to týká, v tuto chvíli není známo, protože Tesla tyto informace podle svých zvyklostí pečlivě tají. Roste však podezření, že likvidace teamu Supercharger byla dalším impulzivním činem Elona Muska, který je v Tesle aktuálně fakticky neomezeným vládcem a zároveň odolává sílícímu tlaku kvůli zhoršujícím se hospodářským výsledkům společnosti. V minulosti už totiž podobný přemet předvedl dvakrát, poprvé v Tesle v roce 2019, kdy prohlásil, že zavře velkou část prodejen (což později odvolal a místo toho zdražil Tesly) a o tři léta později v Twitteru, kde na hodinu propustil zhruba polovinu lidí, aby posléze část z nich byla požádána o návrat.

I nejnovější kontroverzní krok vyvolal téměř lavinu reakcí, které se Musk zjevně zalekl, protože svá původní prohlášení o zpomalení budování sítě Supercharger později mírnil a dokonce dodatečně přislíbil investici přes půl miliardy dolarů na její rozvoj a nakonec na své síti X dokonce poděkoval provozovatelům nabíjecích míst a dodavatelům za trpělivost při „vnitřní restrukturalizaci“. Zdá se tedy, že příběh Superchargerů ještě zdaleka nekončí.

Diskuze ke článku
Martin
Martin
Musk je nějaký labilní Pod takovým člověk bych pracovat nechtěl a EV od Tesly jsem nekoupil z mnoha důvodů, skleněná střecha ( v létě vedro), chybí páčka na světla a stěrače a blinkry, automatika stěračů nefunkční, chybí jednoduché ovládání rekuperace. Nakonec jsem koupil EV z Evropy.
Danny Czech
Danny Czech
Naposledy upraveno: 15. 5. 18:30
Ve článku se sice zmiňuje, že podobný postup už Musk použil u Twitteru, ale s tím, že je to impulsivní rozhodnutí až tak nesouhlasím. Vzhledem k tomu, jak mluví v rozhovorech o svých vizích a vedení, mi to přijde jako jeho kalkul. Když je tým příliš velký a nedokáže v něm identifikovat flákače a ty, co celý projekt táhnout, tak je propustí všechny a zpětně, jak na povrch vyplývají různé problémy a nutné činnosti, tak postupně identifikuje ty, kteří byli pro tým nutní a nabírá je zpět. Ono se například i ve stavebnictví říká, že je jednodušší postavit na zelené louce, než rekonstruovat starou budovu. To jen empatickým lidem přijde takový přístup necitelný, Musk ale už hodně krát ukázal, že empatie není jeho doménou a jde čistě po výkonu a dlouhodobé strategii.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze