Musk chce vyrobit elektrickou dodávku. Až doposud tomu bránila jediná věc

Musk chce vyrobit elektrickou dodávku. Až doposud tomu bránila jediná věc
Fotografie: Teslarati.com
  • První elektrická dodávka od Tesly zřejmě konečně půjde do výroby
  • Hlavním problémem byla produkce a vývoj baterií

Před třemi roky se poprvé objevila myšlenka, že by Tesla začala vyrábět plně elektrickou dodávku. Nyní se podle teslarati.com celý plán začíná dotahovat ke konci, jelikož Elon Musk se nechal před pár dny slyšet, že o dodávce s logem Tesla rozhodně uvažuje a blíží se její produkce. Již v roce 2018 přitom Musk uvažoval o vývoji elektrické dodávky společně s Mercedesem, jenže tehdy vše zhatily jiné plány a myšlenky obou výrobců.


Od té doby se o dodávce Tesla neřeklo prakticky nic nového a i když má Tesla aktuálně v nabídce hned několik vozů, užitkový segment zůstává pro značku prozatím nevyužit. Konkurence navíc již přechází na čistě elektrická užitková vozidla.

Hlavním problémem je podle Muska hlavně vývoj baterií, který je pro nové vozy naprosto nezbytný. Možným řešením celé situace jsou články 4680, které se mají stát revoluční technikou pro elektromobily. Právě takové baterie mohou zajistit, že Tesla bude soběstačná nejen ve vývoji vozů, ale nebude muset řešit ani problém s produkcí kvalitních akumulátorů, které by nabídly dostatečnou kapacitu, výdrž a nízké výrobní náklady. Pokud tak vše půjde podle plánu, již brzy bychom se měli dočkat první dodávky s logem Tesla.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze