Ministerstvo zemědělství bude jezdit BMW i3. Auto má zapůjčené od ČEZu

4
Ministerstvo zemědělství bude jezdit BMW i3. Auto má zapůjčené od ČEZu
  • Elektromobil BMW i3 je zapůjčen na tři roky
  • V ČR je aktuálně více jak 3 000 elektromobilů

Zaměstnanci Ministerstva zemědělství budou při své práci využívat elektromobil BMW i3. Vůz včera ministrovi zemědělství Miroslavu Tomanovi slavnostně předal předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČEZ Daniel Beneš. Tříletá zápůjčka vozu je aktivitou projektu Elektromobilita ČEZ, jehož cílem je podpora rozvoje tohoto způsobu dopravy v České republice.

BMW i3 od ČEZu

Nabídku znovu využívat v ministerském autoparku elektromobil jsem velmi přivítal. Dokazujeme tím, že celý sektor zemědělství podporuje nové trendy a zároveň deklaruje zájem na ochraně životního prostředí. Podobně jako v případě předchozí spolupráce s ČEZ máme i tentokrát elektromobil pronajatý na tři roky, využívat jej chceme především pro služební jízdy našich zaměstnanců po Praze a blízkém okolí,“ řekl při předávání vozu ministr zemědělství Miroslav Toman. Ministerstvo zemědělství využívalo elektromobil zapůjčený od ČEZ už v uplynulých třech letech.

Velice si vážíme toho, že Ministerstvo zemědělství opětovně podpoří projekt Elektromobilita ČEZ, a při propagaci elektrických vozů tak jde příkladem dalším subjektům z oblasti státní správy. Jako provozovatel největší tuzemské sítě veřejných dobíjecích stanic očekáváme, že rok 2020 bude ve znamení další výrazné expanze elektromobility v České republice. To s sebou přinese mimo jiné i příležitosti poskytovatelům komplexních služeb pro celé odvětví. Skupina ČEZ si pozici v segmentu průběžně buduje už deset let a je na budoucí vývoj připravena,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČEZ Daniel Beneš.

Partnery projektu Elektromobilita ČEZ z řad institucí a ministerstev jsou také Úřad vlády, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo dopravy a agentura CzechInvest. Mezi další patří automobilky, obchodní centra, komerční subjekty či radnice po celé České republice.

V České republice je aktuálně registrováno více než 3 000 elektromobilů. Odhady dalšího vývoje hovoří v nejbližších letech o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu. Vyšší dojezd nových typů elektrických vozů v kombinaci s hustší sítí veřejných dobíjecích stanic také definitivně otevírají pro elektromobilitu cestování mezi městy.

Diskuze ke článku
Tom256
České ministerstva budou dalších 20-30 let "testovat" elektrické auta? Jako by na nich bylo něco nepochopitelného, co by bránilo si pár kusú prostě koupit.
Kamil
Taky bych si nechal pujcit zdarma na testovani bavoracka ...
Nornik
Kdyz kvuli emisim tlaci cely trh do elektroaut, co na tom chteji testovat? Zase takovy to kazu vodu piju vino?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze