Mercedes se do toho opřel. Elektrifikované „eSko“ bude k mání už tento měsíc

aktualizováno o české ceny
Mercedes se do toho opřel. Elektrifikované „eSko“ bude k mání už tento měsíc
  • Na Mercedes S 560e jsme měli možnost se tento týden podívat
  • Kapacita baterie činí 13,5 kWh a papírový dojezd je 50 kilometrů
  • Veškerá technologie se bude sdílet i se třídou E a C
  • Jediná třída S však kombinuje šestiválec s elektromotorem
  • Cena prozatím není známá

Aktualizováno 19. 10. 2018 11:00

Mercedes třídy S si nyní můžete koupit i jak plug-in hybrid. Poprvé jsme se na novinku podívali před pár dny ve Stuttgartu a nyní už známe i oficiální české ceny. Za vlajkovou loď, kterou pohání zážehový šestiválec a elektromotor zaplatíte 3 072 190 Kč včetně DPH.

Původní informace z 12. 10. 2018

Jestli patříte mezi fanoušky Mercedesu, tak s velkou pravděpodobností víte, že Mercedes nabízel elektrifikovaný pohon i do třídy S. Šlo o Mercedes S 500e a i nám dělal několik dní společnost. Čas však plyne, Mercedes elektrifikuje jak to jen jde a dva roky zpátky na autosalonu v Paříží představil „divizi“ EQ, která bude zastřešovat jednak čistě elektrické modely a hybridní modely AMG, tak i elektrifikované modely, jako je třída C, E či S. A právě o třídě S si dnes něco povíme.

Zatímco v novince v podobě Mercedes E 300e a 300de jsme se již krátce svezli, tak na vyzkoušení plug-in hybridní třídy S si budeme muset počkat. Každopádně spoustu věcí víme již nyní. Třída S oproti třídě E kombinuje elektromotor a benzinový šestiválec, nikoli pouze čtyřválec. Celý systém (tak jako u všech modelů) prošel úpravou, a to především co se hospodárnosti a efektivity týká.

Benzinový třílitrový šestiválec poskytuje výkon 367 koní. Elektromotor má výkon 90 kW a kombinovaně má „eSko“ k dispozici 476 koní a 700 Nm. To stačí na to, aby se tento koráb dostal z klidu na stovku za rovných pět sekund. Slušné, co říkáte? Nabití baterie z nabíjecí stanice přes Mennekes je otázkou hodiny a půl. Z domácí zásuvky to však budou hodiny čtyři.

Stejně jako třída C a E, tak i S zvládne čistě na elektřinu jet rychlostí 130 km/h. Papírový dojezd činí více jak 50 kilometrů. K dispozici bude jak čistě elektrický, tak hybridní mód, dále mód, kdy vám spalovací motor bude nabíjet baterii, a nakonec mód, který veškerou kapacitu baterie bude uchovávat pro pozdější použití. Do nabídky půjde Mercedes S 560 e už tento měsíc. Přesná cena prozatím není známa.

Technické parametry Mercedes-Benz třídy S 560e

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 5 141 × 1 905 × 1 496 mm, 2 060 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon250 + 90 kW, 467 (367) koní, točivý moment: 799 Nm
Baterie13,5 kWh
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 20 kWh / 100 km, dojezd: 50 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze