Mercedes představil revoluční řešení užitkových vozidel

Mercedes představil revoluční řešení užitkových vozidel
  • Jedná se o zcela autonomní elektromobil
  • Dovážku až do domu zajistí dron

Mercedes je známý nejen pro osobní, ale také pro užitková vozidla. Tak jako třída S diktuje směr luxusních aut, tak možná bude diktovat nový Vision Van směr, jakým se bude udávat další generace užitkových vozidel. Nový Vision Van je přehlídkou těch nejinovativnějších technologií pro doručování zboží koncovým spotřebitelům. Jeho hlavní přednost spočívá hlavně v oblasti konektivity a automatizované nakládky a vykládky zboží. Projekt vzešel ze spolupráce s mladými společnostmi a start-upy.

Mercedes-Benz Vision Van

O nakládání a vykládání zboží se stará zcela automatizovaný nákladový prostor s integrovanými drony pro autonomní letecké doručování. Drony navíc vypočítají optimální doručovací cesty pro doručovatele. Komunikace začíná už ve skladech, kde se zboží skladuje ve speciálních regálových systémech. Drony z auta umí doručit zásilku do dvou kilogramů v okruhu deseti kilometrů, těžší a větší náklad spadá do manuálního doručení.

Samotný vůz má elektromotor o výkonu 75 kW. Kapacitu baterie nevíme, ale dojezd by měl činit 270 kilometrů. Uvnitř zmizely pedály i volant a nahradil je malý joystick. Design se nejspíš ještě dost pozmění, automobilka nám ale ukazuje, kam se asi vzhled příštích generací bude ubírat. Vozidlo je vybaveno množinou LED světel a displejů. Na přídi se například nachází displej, kde se zobrazují informace o tom, že vzlétá dron.

Mercedes-Benz Vision Van

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze