Mercedes opravdu pracuje na elektrické třídě G, informaci potvrdil CEO Daimleru

Mercedes opravdu pracuje na elektrické třídě G, informaci potvrdil CEO Daimleru
  • Elektrickou třídu G má ve své garáži například Arnold Schwarzenegger
  • Za přestavbou auta pro populárního herce stojí rakouská společnost Kreisler Electric

V automobilovém světě existuje pár legend a mezi ně se rozhodně patří Mercedes třídy G. Populární „Géčko“ je je prostě své, typický hranatý design, offroadové vlastnosti a jediné, co se za poslední léta změnilo, je více technologií v interiéru, nový infotainment a tak podobně. A brzy se s velkou pravděpodobností dočkáme i Mercedesu G na elektrický pohon.

Mercedes chce mít do roku 2022 deset elektrický modelů a právě třída G by měla být jedním z nich. Jde o poměrně překvapující informaci, ale Mercedes jistě ví, co dělá. Nebude to však lehký úkol. Největším nepřítelem je aerodynamika, se kterou se Mercedes rozhodně chlubit nemůže. Nejspíše tak půjde o stylovou záležitost pro pár vyvolených, ale kdo ví. Informaci, že Mercedes na elektrické třídě G opravdu pracuje, řekl CEO Daimleru – Ola Källenius.

Jestli Mercedes třídu G změní po designové stránce nevíme. Není ale tajemstvím, že elektrickou třídu G má například Arnold Schwarzenegger, kterému „Géčko“ přestavila rakouská společnost Kreisel electric. Ta si vzala model G 350d, tedy „Géčko“ s dieselovým pohonem. Ten byl samozřejmě vyjmut a nahrazen elektromotorem a dalšími potřebnými komponenty. V útrobách se ukrývá 80kWh baterie, konkrétně zabírá místo pod zavazadelníkem a také využívá místo palivové nádrže. Motor produkuje 482 elektrických koní, a to oproti 245 koním, na které byl naladěný spalovací motor. Společnost říká, že zrychlení 0 na 60 mil proběhne za 5,6 sekundy, tedy o tři sekundy rychleji.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze