Mercedes dal třídě V nové motory i asistenty. Její budoucnost je elektrická

Mercedes dal třídě V nové motory i asistenty. Její budoucnost je elektrická
  • Koncept elektrického modelu V se ukáže už na letošním ženevském autosalonu
  • Facelift přinesl nový design, světlomety i motory
  • Hýčkat se ve třídě můžete podobně jako v Mercedesu třídy S

Mercedes tento týden ukázal modernizovanou třídu V – MPV, které může být vybaveno prakticky stejně dobře jako populární třída S. Jsou libo masážní i odvětrávaná sedadla i ve druhé řadě? Žádný problém. Širší je i paleta asistentů. Novinkou je Active Brake Assist, který dokáže předvídat případné kolize. Potěší i nové dálkové světlomety. LED světlomety stále svítí „na plný výkon“ a v případě protijedoucího vozidla se určité části „vypnou“, abyste nikoho neoslňovali.

Po designové stránce došlo k přepracování přední masky. Logo Mercedesu je umístěno uprostřed mřížky chladiče a je ohraničeno dvěma stříbrnými lamelami. Zákazníci mají i nadále k dispozici koncept personalizace s atraktivními liniemi AVANTGARDE a EXCLUSIVE.

S faceliftem přichází i nová motorová paleta: čtyřválcový diesel V 250 d o výkonu 190 koní a 440 Nm točivého momentu či druhý čtyřválec V 300 d o výkonu 239 koní a 500 Nm točivého momentu. Na výběr je i 9stupňová automatická převodovka 9G-Tronic.

Co nás ale zajímá ze všeho nejvíce je budoucnost. A ta bude elektrická – Mercedes už brzy do své nabídky zařadí i čistě elektrickou variantu modelu V. Předprodukční kus s názvem Concept EQV se ukáže už na letošním ženevském autosalonu. Půjde o další model z divize EQ, která se soustředí na elektrifikované modely. Už letos má na trh přijít její první plod v podobě Mercedesu EQC.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze