Mercedes-Benz na Legendách ukáže tři elektrické koncepty

Mercedes-Benz na Legendách ukáže tři elektrické koncepty
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Mezi nimi bude i Mercedes-Benz EQXX, který se chlubí úžasnou efektivitou
  • Můžete se ale podívat i na koncept CLA Class a hypersport Vision One-Eleven

Již tento víkend v termínu 1. 6. a 2. 6. proběhne výstava Legendy a velmi zajímavé novinky tam ukáže i Mercedes-Benz. Půjde o trojici konceptů s elektrickým pohonem, které byly představeny samostatně, ale nyní je uvidíme na jednom místě.


Mercedes-Benz Česká republika je tradičním partnerem motoristické slavnosti Legendy. Letošní expozice nabídne kromě prezentace historických a současných modelů včetně několika exkluzivních premiér i mimořádně působivý náhled do budoucnosti. V Praze bude k vidění na jednom místě trojice konceptů: Vision EQXX, Mercedes-Benz CLA Class a Vision One-Eleven.

Dojezd 750 kilometrů? To ukazuje Mercedes CLA concept

Vision EQXX je funkční koncept, který již i na silnici dosáhl rekordního dojezdu a jeho efektivita je úžasná. Kromě maximálního důrazu na efektivitu pohonu tomu napomáhá i aerodynamika karoserie. Druhým vystavovaným konceptem bude Mercedes-Benz CLA Class, který ukazuje na budoucí model CLA a zároveň novou platformu pro menší vozy značky s trojcípou hvězdou na kapotě. Tato platforma bude primárně elektrická, ale umožní zástavbu i spalovacího/hybridního pohonu. Mercedes-Benz Vision One-Eleven je koncept elektrického hypersportu, který vypadá futuristicky, ale odkazuje tvary i barvou na legendární experimentální vozy C 111, které v 60. a 70. letech sloužily k ověření vlastností Wankelova motoru a turbodieselů spolu s polymery na konstrukci karoserie.


Motoristická slavnost Legendy se koná první červnový víkend, kdy je vstup pro veřejnost, na Výstavišti v Praze – Holešovicích. Expozice značky Mercedes-Benz se nachází v bezprostřední blízkosti vstupu do areálu. Který z vystavovaných konceptů vás zajímá nejvíce?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze