Mercedes AMG GT příští rok dostane hybridní i plug-in hybridní pohon

Mercedes AMG GT příští rok dostane hybridní i plug-in hybridní pohon
  • Hybridní verze by výkonem měla atakovat hranici 800 koní
  • Plug-in hybridní verze s velkou pravděpodobností dostane benzinový třílitrový šestiválec

Mercedes AMG GT čtyřdvéřové kupé, přesně takto zní český název jedné bestie z modelové řady od Mercedesu. K dispozici je hned několik verzí. Od základní varianty 43 přes 53 4MATIC až po vrcholnou verzi 63 4MATIC. Samozřejmě, že pod kapotou jsou silné benzinové motory, ale jak píše carscoops.com, tak to nemusí dlouho trvat.

Mercedes AMG GT

Právě do čtyřdvéřového kupé od Mercedesu by se už příští rok měla dostat hybridní, ale také plug-in hybridní pohonná jednotka. Srdce všech milovníků brutálních výkonů jistě zaplesá. Spekuluje se, že hybridní verze by díky tomu mohla atakovat hranici 800 koní. Nejsilnější verze GT 63 S má výkon 630 koní a 900 Nm točivého momentu. Z klidu na sto zrychlí za 3,2 sekundy a maximální rychlost je 305 km/h.

V plug-in hybridní verzi s velkou pravděpodobností nezůstane osmiválec, ale Mercedes jistě vsadí na menší motor, například ten, který najdeme v plug-in hybridní třídě S. Tedy benzinový třílitrový šestiválec, který však v kombinaci s elektromotorem produkuje ještě vyšší výkon než osmiválec.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze