McLaren představil elektrickou koloběžku. Je to limitka a ujede až 61 km

McLaren představil elektrickou koloběžku. Je to limitka a ujede až 61 km
Fotografie: McLaren
  • Jedná se o model Lavoie Series 1
  • K dispozici jsou dvě verze
  • Výroba je z počátku limitována počtem 469 kusů

Britská značka McLaren představila svou první elektrickou koloběžku s označením Lavoie Series 1. Jedná se o sportovní produkt, který nabídne dvě verze. Jeho výroba bude z počátku omezena počtem 469 kusů, takže případní zájemci si musí s nákupem hodně pospíšit. Vývoj elektrické koloběžky podpořil slavný automobilový designér Ian Callum a hlavní výhodou je možnost jednoduchého sklopení a přenášení. Ke složení stroje prý stačí stisknout jediné tlačítko a vše je hotovo. Váha koloběžky činí cca 18 kg a k dispozici jsou dvě varianty, kdy ta základní má baterii o kapacitě 468 Wh a při průměrné rychlosti 19 km/h ujede až 40 km.

Náročnější jezdci mohou sáhnout po výkonnější variantě MAX. Ta nabídne 702Wh baterii, točivý moment 30 Nm a dojezd až 61 km. Baterie koloběžky je plně vodotěsná a do plna se nabije do tří hodin. Rychlost obou variant je omezena na 40 km/h a k dispozici jsou tři různé jízdní režimy: Eco, Cruise a Sport. Nejkratší dojezd je samozřejmě u posledního, kde je ale zaručena nejlepší dynamika a zátah z místa. Nechybí centrální displej před jezdcem, klakson, LED osvětlení a podpora mobilní aplikace, ve které se řidič dozví podrobnější informace o jednotlivých jízdách. Novinka je navíc k dostání nejprve v limitované Founders Edition.

McLaren Lavoie Series 1 totiž vzdává hold prvnímu elektrickému stroji na dvou kolech, který byl představen již v roce 1869. Základní model vyjde na 1 990 eur (47 tisíc Kč) a verze MAX na 2 290 eur (54 tisíc Kč). U limitované edice je samozřejmostí číslovaná plaketka a na výběr jsou čtyři laky (Electric Blue, Racing Green, Silent White a Sunset Orange).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze