Mazda CX-60 přichází. Konkurence jí může leccos závidět

Mazda CX-60 přichází. Konkurence jí může leccos závidět
Fotografie: Mazda
  • Vůz je určen především pro Evropu
  • V nabídce se objeví plug-in hybrid a mild-hybrid
  • Vrcholem se stane naftová motorizace 3.3 V6 s pohonem zadních kol

Jak se zdá, Mazda chce jít proti aktuálnímu proudu a brzy oficiálně pustí do prodeje velké SUV s naftovým šestiválcem. Ano, čtete správně. V době, kdy se většina výrobců vozidel začíná stále více zaměřovat na elektromobily, se Mazda rozhodla na to jít úplně jinak, jak informuje caranddriver.com. Vůz s označením CX-60 má v základním uspořádání nabídnout pohon zadních kol. Na délku měří 4,7 metru, v kabině najdeme luxusní materiály, obrovský digitální přístrojový štít a místo pro pět cestujících. Tím úplně nejzajímavějším na Mazdě CX-60 je však její pohonné ústrojí. Základem nabídky se stane verze s benzinovým 2,5litrovým čtyřválcem a plug-in hybridní technikou.

To znamená, že v útrobách vozu najdeme baterii s kapacitou 17,8 kWh. To by mělo postačit na elektrický dojezd lehce přes 60 km. Ani přes instalaci baterie ale neutrpěl zavazadlový prostor, jenž má nabídnout objem 570 litrů. Systémový výkon činí v tomto případě velmi slušných 241 kW a posádku do sedaček zatlačí 500 Nm točivého momentu. Standardem bude v tomto případě pohon všech kol. Komu by to ale nestačilo, bude moci sáhnout po výkonnějších verzích s vyšším výkonem. Na evropském trhu bude zcela jistě dostupná varianta s řadovým naftovým šestiválcem a 48V mild-hybridní technikou. Pohonná jednotka nabídne objem 3,3 litru a má být spojena s osmistupňovým automatem.

V tomto případě bude poháněna výhradně zadní náprava. Na přání však bude k dispozici pohon všech kol. Co se týče výbavy, můžeme očekávat nejlepší materiály. Nebude chybět kůže Nappa a dekory z pravého dřeva. Mazda CX-60 je zaměřena hlavně na evropské trhy, a tak nepřekvapí fakt, že v USA se jí oficiálně nedočkají. Pro americký trh si Mazda chystá ještě něco lepšího, konkrétně model CX-70.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze