Maserati Levante dostane plug-in hybridní pohon z MPV

Maserati Levante dostane plug-in hybridní pohon z MPV
  • Jde o koncernového bratrance Chrysleru Pacifica
  • Maserati počítá s podílem prodejů hybridní verze pod 10 procent

Maserati Levante se již nějaký ten pátek prodává, automobilka má však s prvním SUV modelem další plány. Mělo by jít nejen o první Maserati se zvýšeným podvozkem, ale také o první vůz Maserati s elektrifikovaným pohonem. Konkrétně by mělo Levante pohánět plug-in hybridní pohonné ústrojí z amerického rodinného MPV Chrysler Pacifica.

Chrysler Pacifica

Všichni fanouškové Maserati si začínají rvát vlasy hrůzou, a proto ředitel Maserati pro mezinárodní prodej Umberto Cini začal automobilový svět uklidňovat slovy: „Bude to pravé Maserati, což znamená mnoho. Především jde o potěšení z jízdy, a toho umíme dosáhnout i v kombinaci s plug-in hybridním pohonem.“ Pohon z Chrysleru Pacifica dává smysl, protože si jej Maserati může v rámci koncernu FCA vypůjčit za docela malé peníze. Italská automobilka počítá s tím, že Levante s hybridním pohonem bude maximálně jedno z deseti prodaných.

Maserati Levante

O adaptování plug-in hybridního orgánu do Levante Maserati ví, že tam cesta nekončí. Nebude to dlouho trvat a plug-in hybrid přejde i do sedanů Ghibli a Quattroporte, na které se můžeme těšit v horizontu několika následujících let. Maserati navíc nechce zůstat pouze u plug-in hybridů. Poslední dobou se čím dál tím víc mluví o čistě elektrickém sporťáku Alfieri.

Zdroj: caradvice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze