Mariánské Lázně mají dvě nové rychlonabíjecí stanice. Postavil je ČEZ

2
Mariánské Lázně mají dvě nové rychlonabíjecí stanice. Postavil je ČEZ
Fotografie: cez.cz
  • K dispozici je standard Mennekes, CCS Combo i CHAdeMO
  • Město má aktuálně ve své flotile dva elektromobily

Když jsme měli cestu směrem na západ, tak nejideálnější místo pro nabíjení byla donedávna Plzeň nebo Karlovy Vary. Třeba takové Mariánské Lázně, které jsou dobrým místem na víkendový výlet, však svojí nabíjecí stanici neměly. To se však nyní změnilo. Skupina ČEZ v tomto lázeňském městě postavila dvě rychlonabíjecí stanice, na které jsme u ČEZu zvyklí. K dispozici je tedy jak standard Mennekes a CHAdeMO, tak i CCS Combo. Na stanici se můžete podívat i v naší mapě nabíjecích stanic.

Mariánské Lázně jako tradiční lázeňské město dlouhodobě investují do opatření na ochranu ovzduší. Podpora výstavby zázemí pro elektromobily je proto logickým krokem v našem snažení. Věříme, že díky této spolupráci s ČEZ se staneme atraktivní destinací pro uživatele této ekologické formy dopravy,“ uvedl tamní starosta Martin Kalina s tím, že město Mariánské Lázně má aktuálně ve své flotile dva elektromobily, přičemž jeden z nich využívá městská policie.

Skupina ČEZ je v rozvoji elektromobility aktivní od roku 2009. Primární aktivitou bylo od samého začátku budování a provoz veřejných dobíjecích stanic. Dnes jde o záběr mnohem širší, zahrnující obsluhu zákazníků ze segmentu retail (ČEZ Prodej) i servis pro klienty v sektoru firem, municipalit a krajů (ČEZ ESCO). Skupina ČEZ tak například zajišťuje návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil a platformy pro dobíjení včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility v jednotlivých městech a regionech.

Diskuze ke článku
CarlosEV
teď jsem trochu zmatený...to je další ČEZ stanice ? v app ChargeMap je nabíječka ČEZ v Mariankách už od 19.dubna

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze