Maďarští taxikáři nemají velký zájem o rekordní dotaci na elektromobil

6
Maďarští taxikáři nemají velký zájem o rekordní dotaci na elektromobil
Fotografie: fDrive.cz
  • Dotace na nákup elektromobilu je 45 %
  • Cena elektromobilu není zastropována

V polovině tohoto roku byla v Maďarsku spuštěna rekordní dotační pobídka pro vlastníky taxi na nákup nových elektromobilů. V případě výměny jejich auta na fosilní paliva byla připravena nelimitovaná výzva v poskytnutí dotace ve výši 45 % z celkové ceny nového elektromobilu. Myšlenka opravdu velmi správná. Má to však podle villanyautosok.hu jedno obrovské ale. O dotace prý není velký zájem.

Samotné zadání podmínek pro získání financí ve spuštěné aplikaci nebylo až tak moc náročné, jelikož žadateli podle informací z praxe zabralo v průměru 15 až 20 minut. Zajímavé však je to, že o financování nových elektrických taxi aut není téměř žádný zájem. Dokonce je možné si koupit elektromobil v hodnotě 15 milionů HUF, což je přes 1 milion Kč, přitom by po schválení dotace reálně vlastník zaplatil 8 250 000 HUF, což je necelých 600 tisíc Kč.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Nesouhlasím s jakoukoliv dotací vyjma rozšíření sítě státních dobíjecích stanic s rozumnou cenou kWh. A to říkám jako majitel BEV.
Pokud by měli naši předražení taxikáři dostat dotaci, pak jedině s podmínkou, že musí jezdit do výše dotace zdarma. Počítám že nějakou takovou podmínku Maďaři taky měli (zastropování ceny za km, hlídání taxametru na dálku nebo něco jiného co by jim kazilo černé příjmy, jinak by určitě po takové nabídce skočili, oni fakt umí počítat 😉)
Martin
Martin
Naposledy upraveno: 22. 7. 2021 14:33
Nevím, co si o to mám myslet, ale odmítnou takovou nabídku může jen hlupák. Zřejmě maďarský taxikář neumí počítat.
Karel Červenka
Karel Červenka
Dementni... Ja koupil Leafa2 na tago bez dotace a kur moc se mi to vyplati. Co teprv s tou dotaci? Ja chcu taky!
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 24. 7. 2021 07:33
Za těmi nejlepšími nabídkami je vždy velké ale.... Blbci tam určitě větsi než u nás nejsou. Když si přečtěte ten článek tak stát nabídl běžným lidem dotace za celkem 3 miliardy forintů a byly vyčerpány během několika hodin.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze