Lyft a nuTonomy v Bostonu spouští autonomní taxi. Zatím i s řidičem za volantem

Lyft a nuTonomy v Bostonu spouští autonomní taxi. Zatím i s řidičem za volantem
  • Společnost nuTonomy letos koupila firma Delphi, a to skoro za 10 miliard korun
  • Jako autonomní taxi jsou využívány modely Renault ZOE
  • Do autonomního řízení se pouští také Uber

V červnu tohoto roku uzavřely partnerství společnosti Lyft a nuTonomy, které nyní budou společnou silou spouštět autonomní taxi po celém Bostonu. Podle všeho program začne v městské čtvrti Seaport.

Autonomní taxíky nebudou jezdit bez řidiče jako u Wayma. V Bostonu budou mít auta za volantem řidiče, kteří mohou zasáhnout v případě nějakého problému. Taxi bude provozováno s vozy Renault ZOE.

Zmíněná společnost Waymo spustila autonomní řízení. Dokonce hledala i dobrovolníky, kteří budou autem cestovat. V nedávné době také Waymo oslavilo rovných šest milionů najetých kilometrů, které mají za sebou jejich autonomní auta. Do autonomního řízení se pouští také Uber. Ten nejenže vybudoval své umělé město, ale také si objednal rovnou 24 tisíc automobilů Volvo XC90.

Společnost nuTonomy před dvěma měsíci koupila firma Delphi. Cena je 450 milionů dolarů, tedy asi 9,7 miliard korun. nuTonomy byla založená v roce 2013 Dr. Karlem Iagnemmou a Dr. Emiliem Frazzolim. Společnost se věnuje rozvoji autonomní technologie. Důvodem nové akvizice společností Delphi je rychlejší tempo při implementování autonomní technologie do automobilů.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze