Ford a Lyft spojují síly. Cílem je autonomní taxi

Ford a Lyft spojují síly. Cílem je autonomní taxi
  •  Momentálně je spolupráce ve fázi prací na kompatibilitě vlastních platforem
  • K dobře fungující službě vede dlouhá cesta
  • Taktéž je potřeba najít odpovědi na několik stěžejních otázek

Automobilka Ford bude spolupracovat se společností Lyft na autonomních vozidlech. Momentálně je spolupráce ve fázi prací na kompatibilitě svých platforem. Cílem není nic jiného než služba, která umožní zákazníkům přivolat si odvoz autonomním vozem přes chytrý telefon.

„Představte si to následovně: spustíte ve svém telefonu aplikaci Lyft v době vysoké poptávky, Ford a Lyft budou muset umět pro vás rychle vyslat samořiditelný vůz, který vás dopraví do cíle co možná nejrychleji a nejbezpečněji. A zde naše spolupráce s firmou Lyft začíná,“ řekl Sherif Marakby, viceprezident Ford Motor Company pro oblast autonomních vozů a elektrifikaci.

K dokonalé službě však vede dlouhá cesta a také odpovědi na několik důležitých otázek. Mimo jine například:

  • Jak vytvořit technologickou platformu, která by efektivně spolupracovala s platformou partnerské strany (jako je Lyft) na rychlém vyslání autonomního vozu?
  • Ve kterých městech službu provozovat?
  • Jaká infrastruktura bude zapotřebí k udržování flotily samořiditelných vozů tak, aby byly zákazníkům vždy k dispozici?

„Během budování technologické platformy vyšleme do sítě Lyftu živé řidiče. To nám umožní otestovat kompatibilitu našeho rozhraní s platformou Lyftu. Naše vývojářské týmy již spolupracují na tom, aby spolu oba systémy uměly komunikovat. Cílem je, aby zákazník využívající aplikaci Lyft nepoznal žádný rozdíl,“ dodal Marakby.

Zdroj: mynewsdesk.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze