Společnost Delphi kupuje nuTonomy. Cena může vyrůst až k 10 miliardám korun

Společnost Delphi kupuje nuTonomy. Cena může vyrůst až k 10 miliardám korun
  • Výše transakce činí 450 milionů dolarů (9,7 miliard korun)
  • Cílem je mít do konce roku na silnicích 60 autonomních vozů

Firma Delphi dnes oznámila, že nakoupí automobilovou společnost nuTonomy za 450 milionů dolarů, tedy za asi 9,7 miliard korun. Společnost nuTonomy byla založená v roce 2013 Dr. Karlem Iagnemmou a Dr. Emiliem Frazzolim. Společnost se věnuje rozvoji autonomní technologie. Důvodem nové akvizice společnosti Delphi je rychlejší tempo při implementování autonomní technologie do automobilů.

Koupením nuTonomy Delphi získává významnou výhodu v oblasti duševního vlastnictví a inženýrských talentů. „Tento nákup nám pomůže dodat autonomní technologie do světa v daleko větším měřítku,“ poznamenal. Díky nuTonomy si Delphi připíše na své konto dalších 100 zaměstnanců.

„Naším posláním bylo vždy radikálně zlepšovat bezpečnost, efektivitu a dostupnost dopravy po celém světě. Spojení sil se společností Delphi nás posouvá o krok blíže k dosažení našeho cíle. Společně stanovíme globální standard pro dokonalost v autonomní technologii řízení,“ řekl Iagnemma.

Nákupní cena nuTonomy je 400 milionů dolarů v hotovosti, tedy asi 8,7 miliard korun. Následně se vyplatí dalších 50 milionů dolarů na základě výdělků a výkonnosti. Partnerství společnosti nuTonomy se společností Lyft, Groupe PSA a dalšími bude pokračovat a společnost bude pracovat souběžně s Delphi z domácí základny v Bostonu. Cílem je mít do konce roku na silnicích 60 autonomních vozů.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze