Lucidu se daří skvěle, opět dodal rekordní počet vozů

3
Lucidu se daří skvěle, opět dodal rekordní počet vozů
Fotografie: Lucid
  • Lucid dodal ve třetím čtvrtletí zákazníkům 2 781 vozů
  • Dařilo se ale i výrobě, za stejné období vyrobil 1 805 vozů

Americký Lucid Motors, kalifornská automobilka, která byla založena až v roce 2007 a v portfoliu má pouze jeden vůz, luxusní sedan Air, oznámila, jak se jí dařilo z pohledu výroby a prodejů ve třetím čtvrtletí letošního roku. A rovnou můžeme prozradit, že má její šéf Peter Rawlinson, podle nějž dožene Tesla současnou efektivitu Lucidu Air až za 8 let, rozhodně důvod ke spokojenosti.


Jak dodává insideevs.com, z pohledu dodávek vozů jde o třetí rekordní čtvrtletí v řadě. Ve třetím čtvrtletí konkrétně vzrostly meziročně dodávky Lucidu Air o 91 % na rekordních 2 781 jednotek. Dařilo se ale i výrobě, která meziročně rostla o 16 %, což v řeči konkrétních čísel znamená, že bylo v tříměsíčním období, které končilo 30. zářím, vyrobeno 1 805 vozů.

Od začátku roku kalifornský startup vyrobil 5 643 vozů a dodal jich 7 142, rozdíl mezi výrobou a prodejem pak mažou skladové vozy z loňského roku, v němž Lucid smontoval více vozů, než dodal – konkrétně loni vyrobil 8 428 aut a dodal jich 6 001. Celkově Lucid za svou poměrně krátkou historii vyrobil přibližně 21 tisíc vozů a dodal jich necelých 18 tisíc, díky čemuž víme, že by měl mít celkem bohaté skladové zásoby.

Lucid Air je nádherné a prostorné auto

Lucid ale rozhodně nelení, později v tomto roce zahájí výrobu svého druhého modelu, SUV Gravity, jež by se mělo prodávat za ceny od 80 tisíc dolarů, což je v přepočtu cca 1,8 milionu Kč. Nedávno jsme také viděli první render připravovaného crossoveru, jehož ambicí je stát se konkurencí pro Teslu Model Y.

Diskuze ke článku
Petr Diskuze
Pokud by to prodávali za cenu Ferrari tak možná by ty počty stačily, ale ..... tohle fakt není úspěch.
Vladislav Pisa
Teda ... Já si nejsem jistej, jestli se dá dvakrát vstoupit do téže řeky, jak si to Rawlinson představuje ....Lucidu fandím vážně moc, to auto je naprosto famózní, ale že by mě tenhle výsledek naplnil důvěrou ve světle zítřky,.to se říct nedá.
Josef L
Josef L
Je to jedno z nejdražších BEV na trhu, takže to po stovkách tisíc kusů opravdu prodávat nebudou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze