Legendární Route 66 elektromobilem? Pak by vám neměl uniknout tento web

Legendární Route 66 elektromobilem? Pak by vám neměl uniknout tento web
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Milovník klasických amerických roadtripů si pořídil dva elektromobily
  • Rozhodl se, že pomůže dalším, kteří by se chtěli vydat elektromobilem třeba na Route 66
  • Jeho zkušenosti a rady můžete najít na webu ElecticRoute66.com

Kdo by neznal legendární Route 66, která se chlubí tituly „matka cest“ nebo „hlavní silnice Ameriky“ a je snem mnoha cestovatelů. Většina z nich na ni ale vyráží na motocyklu Harley-Davidson, případně nějakým pravým americkým muscle-car ideálně s osmiválcem pod kapotou. Ale doba se mění, takže někteří se na tuto historickou silnici mezi Chicagem a Los Angeles vydávají i elektromobilem. A právě o tom je web, na který upozornil Zdeněk Jurásek, předseda České asociace Route 66, ve svém pořadu na rádiu Beat.

Elektromobilem po Route 66

V pořadu Rockin' Down Route 66 jednou za dva týdny Zdeněk Jurásek představuje novinky nebo zajímavosti ze slavné „šestašedesátky“. A jednou z těch zajímavostí je právě zmíněný web o elektrické jízdě po Route 66. Založil jej Mike May, který se stal elektromobilistou když si v roce 2017 pořídil vůz Chevrolet Spark EV. O rok později ale tento městský elektromobil nechal manželce na jízdy po městě, protože mu dorazila Tesla Model 3, které říká Blue Spirit, protože na ni nechal dát tmavě modrou matnou fólii.

Jelikož má rád cestování autem a zároveň elektromobilitu, rozhodl se, že bude dělat osvětu o klasických amerických roadtripech, zejména pak Route 66. Proto založil web ElecticRoute66.com, kde můžete najít spoustu důležitých informací, pokud se chystáte na americký roadtrip elektromobilem. Láká vás cesta například po Route 66 elektromobilem? Můžete nám napsat do komentářů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze