Leapmotor potvrzuje globální ambice, v Paříži proběhne premiéra nádherného SUV

3
Leapmotor potvrzuje globální ambice, v Paříži proběhne premiéra nádherného SUV
Fotografie: Leapmotor
  • Leapmotor B10 bude SUV-C a prvním globálním modelem značky na nové platformě B
  • Premiéra vozu by se měla uskutečnit 14. října

Leapmotor, čínský výrobce elektromobilů založený až v prosinci 2015, přiveze na Pařížský autosalon, který se letos koná od pondělí 14. října 2024 do neděle 20. října 2024, světovou premiéru. Jak uvádí koncern Stellantis, do nějž firma patří, půjde o SUV B10, jež bude patřit do segmentu C a premiéra proběhne hned první den autosalonu. Vůz si přitom už nyní můžete umě zamaskovaný prohlédnout na snímcích níže.

Čínská značka se sídlem v Chang-čou, hlavním městě téměř 60milionové provincie Če-ťiang na východě Číny, jež aktuálně oznámila otevření objednávek na levné elektromobily pro Evropany, tím potvrzuje své ambice stát se důležitým hráčem v segmentu elektromobility. Ve společném podniku Leapmotor International přitom drží většinový podíl (51 %) Stellantis, jenž má exkluzivní práva na výrobu, vývoz a prodej produktů Leapmotor mimo Čínu.


Zcela nový Leapmotor B10 představí zakladatel, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Leapmotor Zhu Jiangming spolu s generálním ředitelem společnosti Stellantis Carlosem Tavaresem, jenž vyzývá, aby už nedocházelo k odkládání emisních cílů. Půjde přitom o první globální model na nové platformě B. Na veletrhu se ukáže také městský kompaktní vůz T03 a SUV C10, tedy elektromobily, které lze již nyní objednat v Evropě, respektive prostřednictvím 350 prodejních míst po celém světě do konce roku.

Leapmotor International se tak prakticky stal 15. značkou v portfoliu Stellantisu, když doplňuje Citroën, Fiat, Opel, Vauxhall, Peugeot, Abarth, Ram, Dodge, Chrysler, Jeep, Lancii, DS Automobiles, Alfu Romeo a Maserati.