Krásný koncept Peugeot e-Legend je k vidění v Praze

2
Krásný koncept Peugeot e-Legend je k vidění v Praze
Fotografie: Peugeot
  • Koncept inspirovaný historickým modelem 504 Coupé Pininfarina se poprvé podíval do Prahy
  • V roce 2018 oslnil povedeným retrodesignem a náloží moderních technologií
  • Vystaven je spolu s dalšími důležitými modely nejstarší automobilky světa

Koncept kompaktního kupé klasického střihu Peugeot e-Legend pochází z roku 2008, kdy Peugeot zatím nevyráběl žádné vlastní elektromobily (kromě odznakové verze Mitsubishi i-MiEV pod názvem Peugeot iOn). Představil se na pařížském autosalonu a řadě fanoušků, kteří dosud o elektromobilitě váhali, dal naději, že nebude nudná. Realizace modelu, který by se svou exkluzivitou přeci jen předběhl dobu, jsme se sice bohužel nedočkali, avšak jeho výrazný design předznamenal nejbližší budoucnost plnou velice pěkných sériových kreací Gillese Vidala, šéfdesignéra značky. Rovněž na dvoumódové autonomní řízení si v běžném provozu ještě chvíli počkáme, avšak cesta byla vytyčena.

Kdo si tento koncept pamatuje a náhodou nebyl na pařížském autosalonu 2018, kde se oficiálně představil, má zřejmě unikátní možnost si jej prohlédnout naživo. Až do 27. září totiž bude vystaven na krytých bulvárech obchodního centra Arkády Pankrác, a to ve společnosti celé řady dalších, nových i starých Peugeotů, včetně více než stoletých. S akcí bude spojena i soutěž o auto, takže tip na hezké odpoledne za ošklivého počasí (do Arkád lze projít suchou nohou přímo z vestibulu metra, nechybějí samozřejmě ani nadzemní kryté garáže) jak vyšitý.

Diskuze ke článku
Martin Šafránek
Martin Šafránek
Díky za info. Dnes jsem procházel celou výstavou, ale tento kousek jsem asi minul.
Bohumil Filip
Bohumil Filip
Moc krásné auto a byl by to skvost na silnici i v garáži. Je obrovská škoda že se nakonec nevyrábí. Hned bych ho bral...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze