Koncept Genesis X odhalen. Doplní modelovou řadu?

Koncept Genesis X odhalen. Doplní modelovou řadu?
Fotografie: Genesis
  • Genesis jako luxusní značka koncernu Hyundai se stále etabluje a nyní ladí designový sloh
  • Zároveň se chce uplatnit i na trhu prémiových elektromobilů, který se nyní přerozděluje
  • Startovním bodem pro obě cesty je koncept kupé Genesis X

Ohledně případné výroby velkého elektrického kupé zatím automobilka mlčí. Dobře by však zapadalo do dříve ohlášeného záměru doplnit k nynějším pěti výrobním řadám luxusní značky Genesis šestou v roce 2022. Ke třem sedanům a dvěma SUV by luxusní kupé mohlo být tím správným doplňkem. Trh navíc ukazuje, že by se pro něj zákazníci mohli najít. Myslí si to i insideevs.com

Výraznou masku ve tvaru erbu už známe, stejně jako světlomety, rozdělené na dva horizontální pásy. Ty se však nově protáhly až do boků, stejně jako výrazně členěná kapota. Je pravděpodobné, že podobným směrem se vydá i vzhled ostatních Genesisů, jejichž styl se zatím tak trochu hledá. Interiér konceptu nešetřil výraznými křivkami a podle dnešní módy obklopuje řidiče jako nejdůležitější osobu na palubě. Ještě o něco více, než jsme zvyklí, téměř jako na palubě stíhačky. Podobným uspořádáním šokovala některá sériová kupé v devadesátých letech, například Toyota Supra.

Každopádně jsme svědky cizelování vizuální identity uměle vytvořené značky. Ta by po vzoru Lexusu a Infiniti ráda překreslila lukrativní prémiový segment. S elektrickým pohonem má Hyundai bohaté zkušenosti, takže u případné sériové verze lze očekávat velmi dobré parametry při zachování zajímavého poměru ceny a nabízené výbavy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze