Genesis se vrací do Evropy a přiveze i první elektromobil. Zatím ale nevíme kdy a kam

Genesis se vrací do Evropy a přiveze i první elektromobil. Zatím ale nevíme kdy a kam
Fotografie: Genesis
  • Luxusní odnož Hyundaie se stala samostatnou značkou v rámci HMG
  • V Evropě se již prodávala, pak se stáhla a nyní se opět vrací
  • Prodávat tu začne i svůj vůbec první elektromobil

Genesis se od léta 2021 prodává jen na vybraných trzích, z nichž nejblíž nám je ten německý. Další budou postupně přibývat, avšak kdy, podle jakého klíče a zda se ve výběru octne i Česko, v tuto chvíli nevíme. Potvrdil nám to i mediální zástupce značky Hyundai v Česku, David Pavlíček. Podle něj Genesis na českém trhu oficiálně nepůsobí a nejsou informace, že by se to mělo v dohledné době změnit. Je to škoda, protože na evropské půdě prodává v tuto chvíli pět modelů a další dva brzy přibydou. A jde vesměs o velice pozoruhodná auta, jak designově, tak nabízenou technikou i komfortem. A pochopitelně i poměrem ceny a nabízené hodnoty.

Každopádně, ony dva očekávané modely jsou elektromobily a minimálně jeden další (GV70) se v tuto chvíli chystá i na jiné trhy poté, co se v listopadu 2021 představil na čínském autosalonu Auto Guangzhou. Vůbec prvním nejen na evropské půdě, ale vůbec historicky u celé značky, však bude crossover nižší střední třídy GV60. Ten sdílí techniku s větším Ioniqem 5 od Hyundai a v Německu se začne prodávat na jaře. Nabídne baterii o kapacitě 77,4 kWh s 800V architekturou, velmi rychlé nabíjení (až 239 kW) a výběr ze tří pohonů s pohonem zadních, nebo všech kol. Ten nejsilnější přitom zrychlí z klidu na stovku za rovné čtyři sekundy, nejslabší se zadokolkou zase ujede podle normy až 451 km.

Nechybí mu samozřejmě přepychový interiér s náloží moderní techniky i funkcí (OTA, kamery místo vnějších zrcátek, startování chytrým telefonem, parkování na dálkové ovládání) a také ikonický detail v podobě voliče směru jízdy, ztvárněného do podoby křišťálové koule. Určitě by tedy byl zajímavým zpestřením nabídky prémiových modelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze