Genesis a Samsung hlásí partnerství. Těžit z toho budou majitelé vozu GV60

Genesis a Samsung hlásí partnerství. Těžit z toho budou majitelé vozu GV60
Fotografie: Genesis
  • Jedná se o využívání ultraširokopásmového klíče UWB
  • Genesis GV60 bude první elektromobil podporující tuto techniku
  • Povolen bude přístup až pro tři další uživatele

Společnosti Samsung Electronics a Hyundai Motor Group oznámily spolupráci týkající se vrcholných modelů mobilních telefonů a vozu Genesis GV60. Tento elektromobil bude prvním, který začne podporovat ultraširokopásmové (UWB) digitální klíče dostupné v zařízeních Galaxy. Sedm nejnovějších smartphonů Samsung Galaxy nabídne podporu digitálního klíče za pomoci technologie UWB. Zapomeňte tedy na hledání klíčů ve špinavých taškách nebo hlubokých kapsách – nyní můžete své auto odemknout pomocí smartphonu jednoduše tím, že k němu přistoupíte, stejně jako jej zamknout pouhým dotykem čidla dveří.

UWB současně umožňuje startování na dálku, a také nabízí možnost sdílet klíč s jiným uživatelem, kterému můžete umožnit dočasný přístup k vozidlu. Funkci podporují následující telefony Samsung — Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+, Galaxy Z Fold 3, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy Z Fold 2 a Galaxy Note 20 Ultra. Digitální klíč je k dispozici prostřednictvím služby Samsung Pass, systému pro ukládání digitálních podpisů, ID a hesel. Ještě letos pak dojde k rozšíření na službu Samsung Wallet, která uživatelům také umožní bezpečně ukládat a spravovat digitální ID, palubní vstupenky, poukázky a kreditní karty v telefonu. Genesis GV60 je prvním elektromobilem, který službu UWB podporuje. Díky tomu lze jeho dveře například otevřít stisknutím tlačítka na klice, když máte telefon v tašce nebo kapse, popřípadě můžete automaticky odemknout pouhým přiblížením se k vozu pomocí chytrého telefonu. Oba způsoby lze používat zaměnitelně, takže si vždy můžete vybrat možnost, která vám usnadní život.

Uživatelé si také mohou na dálku na svém telefonu spustit některé užitečné funkce, jako je zatroubení klaksonu nebo dálkové nastartování vozu. A co dělat v případě, že budete chtít Genesis GV60 někomu půjčit? Majitel vozu dostane možnost sdílet svůj digitální klíč se třemi svými kontakty tak, že je vybere ze seznamu a kliknete na „Odeslat digitální klíč“. Tím se odešle textová zpráva, která dotyčné kontakty provede nastavením digitálního klíče na smartphonu Galaxy. Jakmile se klíč nasdílí, příjemce jej může okamžitě začít používat přidáním do svého účtu Samsung Pass.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze