Kolik tedy bude Faraday Future 91 opravdu stát?

Kolik tedy bude Faraday Future 91 opravdu stát?
  • Náklady na vývoj a výrobu vozu s výkonem více jak tisíc koní, dojezdem přes 700 kilometrů a vyspělými technologiemi nebudou nízké
  • Automobil byl představen na letošním CESu v Las Vegas
  • Pouhá rezervace přišla na 5 000 dolarů

Na veletrhu CES v Las Vegas, kde nechyběla ani naše redakce, jsme se dočkali představení Faraday Future 91 – elektromobilu, který se má stát hlavním rivalem Tesly Model X. Našlápnuto má FF 91 velmi dobře, avšak zatím se neprodává. Nadále tak zůstává nezodpovězená otázka, kolik vlastně bude stát. Tomuto tématu už jsme se věnovali. Nyní se na veřejnost dostávají informace, které potvrzují, že FF 91 nebude levný elektromobil.

Samotná rezervace vás vyjde na 5 000 dolarů, tedy 125 tisíc korun českých. Koncová cena sice nebyla oficiálně oznámena, avšak v rozhovoru pro portál Electrec majitel Faraday Future Jia Yueting poskytl indicii v podobě tvrzení, že cena bude nižší než 2 miliony čínských juanů, což odpovídá zhruba 7,4 milionům korun. Čína je však známá svými vysokými cenami automobilů, a tak by v takových Spojených státech mohl vůz být výrazně levnější. Na druhou stranu se automobilka netají tím, že FF 91 bude dražší než jeho konkurenti. Momentálně FF 91 ve všech parametrech pokládá nejvýkonnější Teslu Model X na lopatky, a ta vyjde v přepočtu na 4 miliony korun a více. Faraday Future 91 by tak teoreticky mohl stát mezi 4,5 a 6,5 miliony korun.

Faraday Future FF91 – CES 2017

Co za nemalou investici v tomto přibližném rozsahu můžete mít? Výsuvný 3D lidar, dojezd až 700 kilometrů dle NEDC nebo výkon větší než tisíc koní, což zaručí zrychlení z klidu na sto za 2,4 sekundy. Samozřejmostí jsou špičkové technologie včetně třeba autonomního parkování. Zrcátka nehledejte, místo toho jsou na voze kamery. Ani klíček nepotřebujete – stačí váš smartphone. Pokud vás zajímá, co všechno FF 91 nabídne, přečtěte si naší reportáž přímo z Las Vegas.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze