Kia EV9 už se chystá na start, automobilka podněcuje zvědavost

7
Kia EV9 už se chystá na start, automobilka podněcuje zvědavost
Fotografie: Kia
  • Teasery se staly velmi oblíbeným marketingovým nástrojem
  • Moc nestojí a mají velmi dobrý impakt
  • Kia není výjimkou a bude nás lákat ještě před premiérou EV9

O nekompromisně tvarovaném konceptu Kia EV9, který se představil loni na autosalonu v Los Angeles, jsme toho dosud mnoho nevěděli. V srpnu automobilka oznámila, že dokončuje testy a vypustila sérii fotek silně zamaskovaných prototypů. Ještě o něco dříve prozradila, že se můžeme těšit ně zrychlení z 0 na 100 km/h za pět sekund a normovaný dojezd 540 km. A také že velké elektrické SUV postavené na 800V platformě E-GMP vypustí do světa v prvním čtvrtletí 2023.

Nyní jsme zase o malý kousek chytřejší, protože na Twitteru se objevil krátký teaser zobrazující základní tvary sériového auta. Moc toho vidět není, ale je jasné, že z bezvýhradní hranatosti designéři mnoho neslevili. A také že se bude v dosud nevídané míře pracovat s nočním designem. Oba konce auta totiž vypadají, že LED se na nich vskutku nešetřilo. Každopádně se můžeme těšit na další technicky pokročilý elektromobil s těmi nejvyššími ambicemi. Kie se totiž na elektrickém trhu začíná velmi dobře dařit a prolamuje stále nové prodejní rekordy. Další důvod se těšit na příští rok!

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Uz se nemohu dockat na hlavni parametry, tedy kapacitu baterky, nabijeci krivku a cenu.
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 29. 12. 2022 08:29
Nabíjecí křívka bude stejná jako u EV6, tedy na technologické špičce a cena 70-85 tis. EUR dle výbavy, tedy poloviční za co byla vaše TMX.
Marek M.
Marek M.
Podle toho deklarovaného dojezdu bych hádal, že baterka bude větší než u EV6. Nebo bude stejná a nějak zázračně vylepšili efektivitu pohonu?
Vladislav Pisa
Vladislav Pisa
Fdrive.cz-clanky-elektromobily-s-logem-hyundai-a-kia-dostanou-brzy-vyznamne-technicke-vylepseni

Tohle predpokladam bude uz implementovano v novych modelech vcetne tohoto. Ale i tak si myslim, ze baterka bude muset mit vetsi kapacitu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze