Když se Tesla splaší, zrodí se rekord

Když se Tesla splaší, zrodí se rekord
  • Na 60 mil to Modelu S trvalo méně než 2,5 sekundy
  • Zrychlení mu může závidět i takový trojboj, jako je Porsche 911 GT3, Lamborghini Aventador i LaFerrari

Co vše stihnete udělat za 2,28 sekundy? I takhle by mohla znít otázka od Elona Muska, CEO Tesly Motors. Společnost má na svědomí nový rekord. Postaral se o něj Model S P100D Ludicrous. Jistě vám již došlo, že výše uvedený časový údaj se váže ke zrychlení, kdy se Tesla Model S P100D rozjela z klidu na 60 mil v hodině, tedy zhruba na 96 km/h.

Mnoho lidí si jistě řekne, že ačkoli jde o skvělou hodnotu, tak Tesle stále chybí brumlající osmiválec. Ale jsou tu tací, kterým je to úplně jedno a budou se radovat z toho, že svého souseda, který má doma Ferrari, Porsche či jiný supersport, zesměšní kdykoli si vzpomene. Supersporty Teslu poráží až ve vyšších rychlostech, na prvních desítkách metrech nemají šanci. Proč? Díky okamžité dostupnosti točivého momentu u elektromobilů.

Pro srovnání, Porsche 911 GT3 má disciplínu 0–100 km/h hotovou za 3,3 sekundy, Lamborghini Aventador za 2,9 sekundy a LaFerrari okolo tří sekund. Rekordu dosáhli kolegové se serveru Motor Trend.

Ve finále je však rekord jen kus papíru a běžný smrtelník ho neocení. Zda vaše Tesla vystřeli z klidu vstříc 100kilometrové hranici za 2,5 nebo 3 sekundy, prakticky nemáte šanci poznat. Věřte, že i 3 sekundy jsou pro netrénovaného jedince pobídkou pro to, aby se v nejbližším obchodě poohlédl po pytlíku, kterým naplní již pozřený oběd.

Zdroje: electrek.co, motortrend.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze