Kdo si dříve koupil FSD, dostane jej do nové Tesly zdarma. Má to ale řadu háčků

Kdo si dříve koupil FSD, dostane jej do nové Tesly zdarma. Má to ale řadu háčků
Fotografie: Tesla
  • Systém autonomního řízení FSD ani po 7 letech nefunguje, přesto je stále dražší
  • Pro ty, kteří si za něj připlatili, a přesto jej nemohli používat, má Tesla nabídku
  • Ta se tváří jako velkorysý krok, ovšem vyvolává spíše řadu dalších otazníků

Systémy autonomního řízení Autopilot a FSD vyvolávají v diskuzích stále více otázek, na které z Tesly nepřicházejí odpovědi. Zákazníci už 7 let připlácejí za něco, co je jim de facto k ničemu a pověstné světlo na konci tunelu stále nepřichází. Naopak, Tesla už systém FSD několikrát zdražila a aktuálně už za něj žádá 200 000 Kč, za což dostanete téměř nic, přesněji několik základních funkcí, které zvládají i asistenty téměř všech moderních automobilů. Kromě toho má FSD stále daleko k bezproblémové funkčnosti a nedávno dokonce prosákly zprávy, že se vývoj tohoto systému prakticky zastavil kvůli odchodu klíčových lidí.

Jsou známé i případy, kdy si zákazník koupil v čase více Tesel s FSD, firmě tak připlatil za nepoužitelnou věc dokonce vícekrát. A protože příliv nesouhlasných ohlasů sílí a Tesle nepomohl ani nedávný masivní únik dat, z nějž vyplynulo, že tají a příliš neřeší tisíce zákaznických stížností, rozhodl se Elon Musk podle electrek.co k něčemu, co nazývá jednorázovou amnestií. Kdo si koupí novou Teslu a za FSD už předtím zaplatil, dostane jej do nového auta zdarma. Jenže tato napohled velkorysá nabídka platí jen do objednávky uskutečněné do konce září, tedy ve třetím kvartále. A do jeho konce zbývají už jen dva měsíce a kousek.

Navíc není vůbec jisté, že zákazník nedostane znovu něco, co třeba už ani nechtěl a co v dohledné době zřejmě nebude fungovat. Proto se vnucuje otázka, zda nejde jen o Muskův rafinovaný způsob, jak zvýšit prodeje ve třetím čtvrtletí, které bývá tradičně slabší. V diskuzích se také množí názory, že jednou zakoupený software by měl zůstat majiteli a ten by měl mít možnost si jej přenést do nového vozu zdarma automaticky. Zejména, když sama Tesla za něj při výkupu auta platí výrazně méně, než zákazník vydal při nákupu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze