Kaufland instaluje u obchodů stanice pro výměnu baterií elektromobilů

Kaufland instaluje u obchodů stanice pro výměnu baterií elektromobilů
Fotografie: fdrive.cz
  • Jde o iniciativu společnosti Kaufland Rumunsko ve spolupráci s místním startupem
  • Do konce roku vyrostou výměnné stanice baterií na parkovištích u deseti prodejen Kaufland ve městech Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Brașov a Timișoara

Jak uvedl romania-insider.com, řetězec hypermarketů, který má prodejny v osmi zemích Evropy včetně Česka, v tiskové zprávě oznámil, že nainstaluje u deseti prodejen v Rumunsku nové stanice pro výměnu baterií v elektromobilech, a to ve spolupráci s místním startupem e-Mobility Rentals. Spolupráce přitom byla zahájena už v září 2023, zpočátku pouze v Bukurešti, ale nyní se po úspěchu rozšiřuje.


Nové stanice na výměnu baterií by měly stát do konce letošního roku na parkovištích u deseti prodejen Kaufland ve městech Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Brașov a Timișoara. Partnerství s e-Mobility Rentals se ale týká i pronájmu kompaktních elektromobilů pro službu „Kaufland Delivers“, jež právě mají výměnné baterie a využívají zmíněné stanice, které oproti standardnímu nabíjení přináší úsporu času, a tím pádem zvýšení produktivity.

Po spuštění první národní sítě dobíjecích stanic pro elektromobily v roce 2016 pokračuje Kaufland Rumunsko v sérii partnerství pro větší udržitelnost. Umístěním stanic Battery Swap na našich parkovištích chceme přispět ke snížení dopadu našeho podnikání na životní prostředí. Jsme rádi, že můžeme podpořit společnost e-Mobility Rentals v rozšiřování inovativního ekosystému založeného na rychlé výměně baterií, a to i v tuzemsku, a usnadnit našim zákazníkům nové dodávky s využitím ekologické dopravy,“ uvedl Valer Hancaș, ředitel pro komunikaci a korporátní záležitosti ve společnosti Kaufland Rumunsko. „S podporou společnosti Kaufland můžeme nabídnout inovativní a ekologickou možnost pro místní či regionální komunity a podniky,“ dodal Alexandru Slavu, provozní ředitel společnosti e-Mobility Rentals.

V současné době má e-Mobility Rentals celkově 12 stanic pro výměnu baterií v Bukurešti a Constanțě, přičemž slouží celé flotile elektrických vozidel společnosti. Službu využívají především společnosti zajišťující rozvoz jídla a hypermarkety, přičemž více než polovina vozového parku e-Mobility je pronajímána právě v tomto odvětví. Nicméně zástupci firmy mají v plánu expanzi i do segmentu spolujízdy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze