Kanye West miluje svou Teslu. Je prý nejzábavnějším autem, jaké kdy řídil

1
Kanye West miluje svou Teslu. Je prý nejzábavnějším autem, jaké kdy řídil
  • Kalifornská automobilka si od rappera vysloužila několik pochval
  • Umělec si ve voze připadá jak v budoucnosti
  • Elon Musk a Kanye West se znají a občas si ze sebe dělají legraci

Přestože se soustředíme na technologicky zajímavé články, někdy je potřeba téma odlehčit. Tesla nedávno dostala neočekávanou pochvalu od amerického rappera Kanyeho Westa. Zatímco bychom si na podobnou celebritu tipnuli nějaký supersport, umělec se rozhodl osedlat elektromobil. Model S P100D má ale výkon a zrychlení většinu supersportů přesahující. Sám Kanye jej označil jako „nejzábavnější auto, které kdy řídil.“


Na svém twitterovém účtu, kde má více než 25 milionů fanoušků, si pochvalami vysloužil celkově přes 300 tisíc lajků. Tesle se mezi celebritami daří, vedle Kanyeho jezdí vozy kalifornské automobilky také Brad Pitt, Cameron Diaz, Will.I.Am, Jay-Z, Harrison Ford nebo Lionel Richie. Pro automobilku můžou být podobné příspěvky užitečnější než nejlepší recenze od vyhlášených magazínů. Nálepku „cool“ není vůbec lehké vytvořit a zaplatit se nedá.

Jméno Kanyeho Westa a Elona Muska se ve světě médií protnulo již několikrát. Můžeme vzpomenout například moment, kdy Elon Musk v jednom z rozhovorů s nadsázkou řekl, že ho úplně nejvíc v jeho životě ovlivnil právě Kanye.

Technické parametry Tesla Model S (2012) P90D

Konstrukcesedan, 4 970 × 2 187 × ? mm, 2 107 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon568 kW, 762 koní, točivý moment: 966 Nm
Baterie90 kWh
Nabíjeníkonektory: Supercharger, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 508 km
Cena od2 880 000 Kč

Zdroj: twitter.com