Jste hodně dobří? Tesla verbuje nové zaměstnance kvůli vývoji Modelu Y

Jste hodně dobří? Tesla verbuje nové zaměstnance kvůli vývoji Modelu Y
  • Vůz by měl stát na nové nebo velmi upravené platformě
  • Do půl roku nás čeká prezentace výrobního plánu

Tesla se pomalu, ale jistě dostává z výrobního pekla v souvislosti s Modelem 3 a začíná se orientovat na další vývoj. Tentokrát nás vedle již představených vozů Semi a Roadsteru čeká SUV s označením Y. Mělo by jít o crossover, který bude o něco menší než Model X. Původně se mluvilo o tom, že bude postaven na platformě Modelu 3, čímž by se zrychlil vývoj i snížila cena. Nedávno však Elon Musk překvapil zprávou, že chce vůz postavit na zcela nové platformě.

Automobilka chce prezentovat svoje plány na produkci v následujícím půlroce, poté začnou první větší investice. Do dvou let před námi má stát Model Y. A k tomu Tesla bude potřebovat velký tým lidí. Ten se nyní hledá a může to být vaše velká šance. Na oficiálních stránkách se objevila pracovní nabídka pro inženýry snad všech typů pro návrh a vývoj Modelu Y. Do práce byste museli dojíždět do kalifornského Hawthorne. Jestli vás nabídka zajímá, určitě se Tesle ozvěte.

Model Y by měl disponovat podobnými parametry jako Model 3, platforma by však měla být ještě jednodušší. Vozy by se tak měly v konečném důsledku vyrábět levněji a rychleji, investovat se však musí do vývoje.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze