Jižní Korea vybudovala umělé město. Bude se tam testovat autonomní řízení

Jižní Korea vybudovala umělé město. Bude se tam testovat autonomní řízení
  • Ve městě nechybí železniční tratě, staveniště nebo díry na silnici
  • Do roku 2020 má město pomoci prodávat automobily s autonomním řízením úrovně 3
  • Rozloha města činí 79 tisíc metrů čtverečních

Testování autonomních aut v reálném provozu je mnohdy velmi složitá věc, a to především kvůli různé byrokracii. I proto vznikají „testovací města“, která simulují skutečný provoz a slouží pro testování autonomních systémů. Jedno takové má Uber a další vyroste v Jižní Koreji.

Autonomní město v Jižní Koreji

Město ponese název K-City. Jeho rozloha činí 320 tisíc metrů čtverečních a cíl je jasný – testování autonomních systémů. Město bude zahrnovat až 35 různých podmínek, mj. mýtné brány, železniční přejezdy, přechody pro chodce, vlaky a dokonce i díry na silnici a různá staveniště. Korea doufá, že díky městu do roku 2020 zvládne uvést do prodeje automobily s autonomním řízením úrovně 3, kdy musíte sedět za volantem, abyste v případě potřeby mohli nouzově převzít řízení. Pro představu se na cestování s autonomním řízením levelu 3 můžete podívat ve videu o Audi A8.

Když Korea oznámila plány budovat K-City, tvrdila, že díky rozloze 360 tisíc metrů čtverečních bude největším místem pro testování autonomních vozidel na světě. Město se nachází jižním směrem hodinu od Soulu.

Zdroj: qz.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze