Jedny se vznítí, druhé se lámou. Lime slibuje nové, bezpečnější e-koloběžky

Jedny se vznítí, druhé se lámou. Lime slibuje nové, bezpečnější e-koloběžky
  • Lime se potýká s problémy u elektrokoloběžek od výrobců Okai i Segway
  • V prvním případě dochází k rozlomení nášlapu, ve druhém ke vznícení baterie
  • Lime slibuje problémové elektrokoloběžky nahradit novými s nejvyššími standardy bezpečnosti na trhu

Po problémech s elektrickými koloběžkami Segway Ninebot, které byly kvůli možnosti vznícení baterie staženy z provozu, přichází pro Lime další výzva – tentokrát v podobě koloběžek pocházejících od výrobce Okai. Podle vyjádření Lime na jejich blogu „je možné, že u nášlapu koloběžek Okai dojde k naprasknutí nebo rozlomení, pokud najedete na obrubník ve vysoké rychlosti“.

Rozbité koloběžky Lime každodenně vídáme v ulicích Prahy, o problému jsme vás informovali již v říjnu

Lime potvrdil, že problémové koloběžky Okai budou staženy z ulic, ale nespecifikoval, o kolik koloběžek se bude jednat nebo v jakých městech k jejich vyřazení dojde. Konkurenční společnost Bird, která rovněž provozuje flotilu elektrokoloběžek, které si mohou uživatelé za malý poplatek vypůjčit, problémové Okai koloběžky vůbec nezařadila do provozu. Na bezpečnostní problémy společnost upozornil jeden z nabíječů koloběžek. Ta ocenila jeho iniciativu zvýšením odměny za dobíjení, ale situaci dále neřešila. Uživatel se tak rozhodl na tento problém upozornit i na sociální síti reddit, kde stejný problém popisovali další uživatelé.

Mluvčí společnosti Lime potvrdil, že většina modelů Lime koloběžek pochází od jiných výrobců (než Okai) a koloběžky, kterých se problém týká, postupně mizí z ulic a jsou nahrazovány novými elektrokoloběžkami, které mají představovat ty nejbezpečnější modely na trhu. Momentálně má tedy Lime problémy hned se dvěma druhy koloběžek – Okai, které se rozlomí „vejpůl“, a lépe konstruovanými Segway Ninebot, u nichž hrozí vznícení baterie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze