Jakou hybridní techniku dostane Maserati Levante?

  • Maserati Levante dostane hybridní pohon
  • Nejspíše půjde o hnací ústrojí Chrysleru Pacifica

Vstup luxusních značek na pole SUV se očekával již delší dobu. Porsche s Cayennem udělalo díru do světa a kus prodejního koláče si chtějí utrhnout i ostatní. Jako první jde s kůží na trh Maserati. Abychom byli přesní, na trh jde s modelem Levante, který možná dostane i hybridní pohon.

Maserati Levante

Nad hybridním pohonem Maserati přemýšlí, ale s největší pravděpodobností nepůjde o pohon z jejich dílny. Maserati si chce komponenty půjčovat jinde a zatím to vypadá, že volba padla na Chrysler Pacifica. Ten ve svých útrobách skrývá 16kWh lithium-iontovou baterii, která slibuje dojezd až 30 mil, tedy necelých 50 kilometrů.

Pacifica Hybrid

Maserati chce plug-in hybridní model představit i z důvodu stále přísnějších emisních norem. Dalším důvodem je, že automobilka věří, že v roce 2025 bude většinu automobilů pohánět elektřina či hybridní jednotka. Maserati Levante si chce ukrojit kousek prodejního koláče dnes velmi populárních modelů SUV. Nyní se prodává hned ve třech variantách: Levante, Levante S a Levante Diesel. Všechny nabízí motor V6 o obsahu 3 litrů. Pokud se vám Levante zalíbilo, pak si připravte minimálně 1,6 milionů korun.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze