Jako by toho už nebylo dost, Volkswagen asi chystá další dva elektrické sedany

Jako by toho už nebylo dost, Volkswagen asi chystá další dva elektrické sedany
  • Vozy by měly stát na platformě MEB
  • Dohromady tak VW plánuje minimálně 7 elektromobilů

Volkswagen se s elektromobilitou snaží seč mu síly stačí. Čím dál častěji slyšíme jeho narážky na Teslu a sebevědomé řeči o tom, jak se co nevidět stane německý koncern lídrem v oboru elektrických automobilů. Na jeho obranu však musíme říct, že jen tak z vody nevaří. Z elektrické rodinky I.D. známe již koncept CROZZ, BUZZ a také základní hatchback pojmenovaný pouze I.D. Nedávno byl prozrazen také plán vyrobit sportovní I.D. AEROe a SUV I.D. Lounge. Tím však Volkswagen rozhodne nekončí.

Volkswagen I.D. CROZZ

Tamní ředitelka marketingu Lucia Greg se nechala slyšet, že nás čekají další dva elektrické sedany. Doslova pro magazín VWVortex řekla: „Bylo to na jedné akci v Berlíně, kde jsme měli možnost vidět neskutečně mnoho nových produktů od Volkswagenu, mnoho z nich bylo elektrických a mnoho z nich SUV. Viděla jsem dva sedany na platformě I.D., úplně poprvé v životě.“ Jistě tak půjde o vozy postavené na platformě MEB, která umí elektromobilům zajistit dojezd až 600 kilometrů. Platformu nakonec jistě využijí také vozy Audi, SEAT nebo naše Škoda.

První I.D. plody bychom měli sklidit kolem roku 2020, kdy produkce začne. První půjde na řadu hatchback I.D., následovat jej bude model CROZZ, popřípadě BUZZ. Jaké vozy se podívají na náš trh a jaké například pouze na čínský, si však budeme muset počkat.

Zdroj: vwvortex.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze