Jaké dojmy mají lidé po prvním setkání s Teslou Model Y?

Jaké dojmy mají lidé po prvním setkání s Teslou Model Y?
Fotografie: Throttle House
  • O své první dojmy se podělilo hned několik kanálů na YouTube
  • Model Y je ve skutečnosti mnohem hezčí než na fotografiích
  • Novinkou jsou například zadní reproduktory nebo zajímavé těsnění předního kufru

První kusy Tesly Model Y už jsou u svých majitelů a další k nim míří. Byla jen otázka času, než se dočkáme nějakého prvního pohledu. Nejedno takové video se ukázalo na YouTube. Námi vybraná videa se zabývají Teslou Model Y Performance v modrém laku. Verze Performance má papírový dojezd je 450 kilometrů a zrychlení z klidu na 96 km/h za 3,5 sekundy.

Ve videu odTeslanomics with Ben Sullins uslyšíte například to, že Tesla Model Y vypadá ve skutečnosti lépe než ve videu. Dle slov autora prvky jako zadní spoiler nebo velká kola dělají Teslu Model Y atraktivnější. Když Model Y postavíte vedle Tesly Model X, výška není tak rozdílná. Původně se spekulovalo, že Model Y bude Tesla Model 3 s vyšší světlou výškou, ale porovnání ve videu vypadá jinak. Podívat se můžete také na zavazadlový prostor, který má nově i tlačítka pro sklopení zadních sedaček, nové reproduktory pro cestující na zadních sedadlech nebo zajímavé těsnění předního kufru.

Naopak Throttle House se dostali také za volant. Hned na úvod vám můžeme prozradit, že nejvíce zaujala dynamika. Povedlo se jim postavit vedle sebe Model 3, Model Y i Model X, kdy se můžete podívat, jaké jsou jednotlivé rozdíly. Interiér se samozřejmě nese ve stejném duchu jako Tesla Model 3. Před volantem tedy nejsou žádné budíky a vše musíte řešit přes středový displej infotainmentu. Oproti Modelu 3 má Model Y největší výhodu na zadních sedadlech, kam se posadí i vyšší osoba.

Technické parametry Tesla Model Y Long Range Dual Motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 750 × 1 921 × 1 624 mm, 2 003 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon324 kW, 441 koní, točivý moment: 493 Nm
Baterie78,1 kWh (75 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,9 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 284 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze