Jaká je futuristická Honda NeuV? Prozkoumali jsme ji v Šanghaji

Jaká je futuristická Honda NeuV? Prozkoumali jsme ji v Šanghaji
  • V útrobách je 20kWh baterie a dojezd činí až 320 kilometrů
  • Ve chvíli, kdy jste například v práci, může vůz využívat někdo jiný a vy tak vydělávat peníze
  • V kufru je k dispozici elektrický skateboard

Možná o tom nevíte, ale i automobilka Honda má svůj vlastní elektromobil. Poprvé byl k vidění na veletrhu CES v Las Vegas a teď je k vidění na veletrhu CES v Šanghaji, kde naše redakce nechybí.

Elektromobil od Hondy se jmenuje NeuV a jde o klasický městský vůz. Ten se sice zatím nachází ve fázi konceptu, ale dobře ukazuje, jakým směrem se chce v oblasti elektromobility Honda ubírat, tedy cestou inteligentních městských vozítek. Do interiéru se vejdou pouze dvě osoby a všimnout si můžete jednoho opravdu obrovského displeje. Výkon činí 55 kW a dojezd na jedno nabití má být až 320 kilometrů. O to se stará 20kWh baterie. Na délku má toto vozítko 2,9 metrů. Aby Honda NeuV byla dostatečně futuristická, tak v kufru máte k dispozici elektrický skateboard, díky kterému se můžete dopravit z parkoviště do místa vaší schůzky. K dispozici je bezdrátové nabíjení a umělá inteligence, která rozpoznává aktuální náladu řidiče a na základě toho pouští například hudbu. Zaujmou také zajímavě se otevírající, respektive vyklápějící se dveře.

Honda NeuV je vymyšlená tak, aby dokázala i vydělávat peníze. Podle průzkumu, který Honda dělala mezi majiteli aut, celých 96 procent času automobil někde stojí. A v tomto čase by NeuV mohl být využíván pro carsharing. Vše by fungovalo skrz aplikaci v chytrých telefonech, přes kterou by si váš NeuV mohl půjčit někdo jiný. Sednout by si mohl jak za volant, tak i na místo spolujezdce, protože NeuV umí jezdit i zcela autonomně.

Dalším krokem, jak vydělávat peníze, je vracení elektřiny zpět do sítě. V praxi si tedy auto nabijete například v noci, kdy je nejmenší odběr elektřiny, a naopak přes den, pokud nepotřebujete automobil využívat, ji pošlete za vyšší cenu zpět do sítě. Vydělávat tak NeuV může i při stání v garáži.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze