Jak vidí ceny elektromobilů CEO Jaguaru a Land Roveru?

Jak vidí ceny elektromobilů CEO Jaguaru a Land Roveru?
  • Ralf Speth se domnívá, že cena elektromobilů se sníží až bude lepší infrastruktura
  • Poté budou dle slov Spetha moci automobilky vyrábět modely s nižší kapacitou baterie, které budou levnější

Jaguar a Land Rover do světa elektromobilů vstoupil s modelem Jaguar I-PACE. Jednalo se o prvního většího konkurenta pro Teslu. Až později přišla další konkurence, jako je Audi e-tron nebo Mercedes EQC. Autocar nyní píše, co přesně si myslí CEO Jaguaru a Land Roveru Ralf Speth o cenách elektromobilů v budoucnu.

Jaguar I-PACE

Dle jeho slov budou elektromobily levnější nejdříve za pět let. „Jakmile bude vybudovaná pořádná infrastruktura, tak se řidiči budou cítit bezpečněji, protože nabíjecí stanice bude na každém rohu. Poté budeme moci vytvářet vozy s menší baterií, které budou mít přijatelnější ceny pro zákazníky, “ řekl Ralf Speth a dodává: „Momentálně je cena elektromobilů příliš vysoká, protože dojezd elektromobilu musí být na určité úrovni. Jakmile bude lepší infrastruktura, budeme moci do elektromobilů dávat i menší baterie a tím snížit cenu.“

Je to zajímavá myšlenka, otázka je, zda zákazníci chtějí elektromobily s nižší kapacitou baterie. Většina průzkumů ukazuje, že většina majitelů by spíše chtěla elektromobil s ještě vyšším dojezdem. To však znamená osazení ještě větší baterie, tedy i vyšší cenovky. Je otázka, jak to Ralf Speth přesně myslel. Zda se dočkáme v dohledné době nějakého elektromobilu z dílny Jaguar Land Rover s menší kapacitou baterie je otázkou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze