Jaguar I-PACE posbíral ceny v anketě Světové auto roku včetně té hlavní

3
Jaguar I-PACE posbíral ceny v anketě Světové auto roku včetně té hlavní
  • Elektrické SUV od Jaguaru vyhrálo hned ve třech anketách
  • Už v minulosti Jaguar I-PACE vyhrál různá ocenění

Lidé spojení s automobilkou Jaguar měli jistě příjemný uplynulý víkend. Aby také ne, když se Jaguar I-PACE stal světovým automobilem roku. K tomu přidal ještě vítězství v oblasti designu a ekologického auta. Pro tuhle elektrickou kočku hlasovalo 86 rozhodčích z 24 zemí, píše Top Gear. Díky tomu se Jaguar I-PACE stal prvním autem, které vyhrálo tři ceny. Jaguar už v minulosti se svým prvním elektrickým modelem několik cen vyhrál a my mu samozřejmě i nyní gratulujeme.

Předchozí rok si jednotlivé ceny rozdělilo Volvo XC60, Jaguar F-PACE a Mazda MX-5. Jaguaru I-PACE se prodalo více jak 11 tisíc kusů ve více než 60 zemích světa. Vypadá to, že Jaguaru se tedy vstup do světa elektromobility povedl. Jaguar I-PACE má 80kWh baterií, dojezd až 480 kilometrů a výkon 400 koní.

Poslední dobou se nad různými oceněním jednotlivých modelů či automobilek spustila poměrně rozsáhlá diskuze, a tak je otázka, jak moc je takové vítězství v podobné anketě důležité. Pokud bychom se vrátili zpátky do naší malé republiky, tak třeba takové vyhlašování ceny Auto roku se pravidelně stává terčem kritiky.

Jaguar I-PACE: Tesla killer?! (test)

Technické parametry Jaguar I-PACE 2018

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 682 × 1 895 × 1 565 mm, 2 133 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon294 kW, 400 koní, točivý moment: 696 Nm
Baterie90 kWh (84,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 7 kW,
SpotřebaKombinovaná: 21,2 kWh / 100 km, dojezd: 480 km
Cena od2 441 453 Kč
Diskuze ke článku
kuk
Jaguár přitom krachuje, propustil 5000 zaměstnanců, nemá prachy aby vystavoval na autosalonech a iPace se prodalo jen pár kusů. Poněkud paradoxní.
kuk
Zajímavé, že to v článku není zmíněno...
kuk
Jo a ještě je to docela dost rozežraný auto i oproti rozežranejm Teslám a to hlavně proto protože díky zvolenejm motorům zbytečně žere baterku i když jede na "volnoběh". Za to dostal cenu, tohle má být auto roku? :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze