I přes rekordní prodeje aut byla Tesla za druhý kvartál ve značné ztrátě

I přes rekordní prodeje aut byla Tesla za druhý kvartál ve značné ztrátě
Fotografie: Tesla
  • Ztráta v přepočtu dosahuje zhruba 9,3 miliard korun
  • První kvartál si Tesla vedla ještě hůře, kdy ztráta byla více jak 16 miliard korun
  • Prodeje táhne především Model 3, na které ale Tesla nemá tak velkou marži

Druhý kvartál letošního roku je pryč, a tak společnosti zveřejňují své finanční výsledky. Nejen ve světě elektromobility, ale vlastně v celém automobilovém segmentu jsou vždy velmi očekávané výsledky automobilky Tesla. Jak si tedy vedla?

Tesla Model 3

Že se Tesle povedlo za druhý kvartál prodat rekordní počet automobilů už jistě víte. Jenže to ještě neznamená, že se Tesle povedlo dostat do černých čísel. A to se také potvrdilo, jak píše jalopnik.com. Tesla rozeslala dopisy investorům, že za druhý kvartál je automobilka ve ztrátě 408 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 9,3 miliardy korun. V prvním čtvrtletí to však bylo ještě více, a to asi 700 milionů dolarů, tedy kolem 16 miliard korun.

Tesla se ale snaží vidět hlavně ty pozitivní stránky věci. Podle všeho by do konce roku mohla být dostavená Gigafactory v Šanghaji, což by mělo za následek pozitivní efekt na výrobu. Tesla by pak dokázala uspokojit ještě více zákazníků.

Tesla sice prodává rekordní počet automobilů, ale nejvíce táhne Model 3, na kterém není tak velká marže jako v případě Modelu S a Modelu X.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze