Hyundai pouští do světa první informace o elektrickém Ioniqu

2
Hyundai pouští do světa první informace o elektrickém Ioniqu
  • Kapacita baterie je 38,3 kWh a dojezd na jedno nabití má být více jak 300 kilometrů
  • Novinkou je aplikace pro vzdálené ovládání určitých funkcí vozidla
  • Poprvé se na Hyundai Ioniq podíváme na frankfurtském autosalonu

Jedna z největších novinek v segmentu elektromobility nebude pouze Porsche Taycan, ale také daleko dostupnější Hyundai Ioniq. Právě elektromobil od této korejské automobilky je velmi povedeným modelem, který se pyšní velmi dobrou spotřebou. I proto se na něj prakticky celý svět elektromobility velmi těší.

My jsme ještě neměli tu čest se s novým Ioniqem Electric potkat, ale jak píše techbox.dennikn.sk, dojezd má být díky 38,3kWh baterii větší jak 300 kilometrů. Reálný dojezd na českých silnicích si budeme moci vyzkoušet už po prázdninách. Novinkou však není jenom větší baterie a tedy i dojezd, ale také nové technologie. Ioniq totiž dostal do svého repertoáru věc, která mu chyběla: vzdálené ovládání pomocí aplikace ve vašem chytrém telefonu. Ovládat půjdou věci, jako je klimatizace, světla a dále si budete moci zkontrolovat, zda jste auto zamkli, případně kolik času ještě potřebujete na nabíjení.

Na palubní desce je umístěný 10,25palcový dotykový displej, který vypadá hezky. Konečně nemá tak tlusté rámečky. Lehce přepracovaný je i infotainment a nechybí ani podpora Apple CarPlay a Android Auto.

Více informací včetně kompletních technických dat bychom se měli dozvědět první týden v září. Do té doby nám nezbývá nic jiného, než se na nový Hyundai Ioniq Electric těšit. První dojmy vám přineseme už z frankfurtského autosalonu, který se koná 10. až 11. září.

Diskuze ke článku
Tomáš
A o mrzkém výkonu DC nabíjení (ve srovnání s původním modelem s menší baterií) nenapíšete nic?
Ava
Wszystkie modele Amatorski Czeski Seks, które możesz sobie wyobrazić – http://kluki-cz.na.to

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze