Hyundai Ioniq dorazí i k nám. Má se Nissan Leaf obávat?

  • Hyundai Ioniq k nám dorazí ve variantě hybrid už na podzim
  • Elektrická varianta slibuje dojezd až 250 kilometrů

Toyota Prius si udělala velké jméno a o něco podobného se nyní pokusí i Hyundai s modelem Ioniq, který se má postarat o nové zákazníky automobilky, kteří prahnout po hybridním či elektrickém automobilu.

Hyundai Ioniq mnoho krásy nepobral, ale totéž se dá prohlásit o úspěšném Nissanu Leaf. Zde je holt vše obětováno co nejlepší aerodynamice, tudíž co nejdelšímu dojezdu. A ten má Ioniq v případě plně elektrické verze poměrně slušný – 250 kilometrů. Zákazníci si mohou koupit také hybridní nebo plug-in hybridní variantu. Obě mají pod kapotou motor Kappa 1,6 GDI s přímým vstřikováním paliva, výkon 105 koní a točivým momentem 147 Nm. Elektromotor pak má výkon 43 koní, což ve výsledku dělá 141 koní a 265 Nm.

Plug-in hybridní varianta má akumulátory s kapacitou 8,9 kWh a elektromotor o výkonu 61 koní. Na čistě elektrický režim auto urazí až 50 kilometrů. Elektrická verze nabídne výkon 120 koní a 295 Nm točivého momentu.

Na našem trhu se má jako první ukázat varianta hybrid, a to už na podzim letošního roku. A jak vůbec Hyundai Ioniq vypadá? Na to se můžete podívat ve videu výše, které natočili kolegové z portálu insideevs.com.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze