Hyperloop se brzy bude testovat i v Las Vegas

Hyperloop se brzy bude testovat i v Las Vegas
  • Testy budou probíhat v režii společnosti Hyperloop One
  • Její první komerční trasa by měla spojit Dubaj a Abú Zabí
  • Rychlosti přesáhnou 1 Mach

Způsob dopravy jménem „Hyperloop“, jehož základy položila společnost SpaceX Elona Muska, začíná mít stále reálnější obrysy. To, jestli do roku 2020 společnost Hyperloop Transportation Technologies spojí nedalekou Budapešť, Vídeň a Bratislavu, nás samozřejmě velice zajímá, ovšem jiná firma jménem Hyperloop One (dříve Hyperloop Technologies) se zdá být ve vývoji neméně daleko. Stavba její zkušební dráhy v severní části Las Vegas, která ve výsledku bude měřit 3 kilometry, se již nachází v pokročilém stádiu, přitom ještě před třemi roky byl nápad rozpracovaný tak maximálně na pár nákresech. Hyperloop One je tedy jasným důkazem, že když jsou peníze, tak to jde. Pro projekt totiž bylo vymezeno dalších 160 milionů dolarů. Firma má navíc vytipovaná i místa, kde se technologie zaplatí.

Projekt se vyvíjí pod názvem „DevLoop“, tuto zkratku lze jednoduše přeložit jako „Vývoj Hyperloopu“. Cílem je bezpečně dosáhnout šílené rychlosti 1 126 kilometrů za hodinu.

Hyperloop One

První trasa Hyperloop One by mohla vést z Dubaje do Abú Zabí, kde by o zákazníky neměla být nouze. My samozřejmě držíme palce všem společnostem – konkurence celý vývoj jenom urychlí.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze