Richardu Bransonovi se zalíbil hyperloop. Virgin Group bude investorem

Richardu Bransonovi se zalíbil hyperloop. Virgin Group bude investorem
  • Společnost Virgin Group už investovala i do železničních a leteckých společností
  • V srpnu letošního roku Hyperloop One překonal dosavadní rychlostní rekord
  • Maximální rychlost má být vyšší než 1 200 km/h

Hyperloop One, který se dá označit za možný dopravní prostředek budoucnosti, přilákal pozornost dalšího miliardáře. Jde o majitele společnosti Virgin Richarda Bransona. Jeho firma Virgin Group bude investovat do společnosti Hyperloop One, která v srpnu letošního roku opět posunula rychlostní rekord. Připomeňme, že se Virgin angažuje i v železniční, letecké a dokonce vesmírné dopravě.

Hyperloop One

Spolupráce dává smysl i z marketingového hlediska. Richard Branson je velmi známou osobou napříč kontinenty, což v konečném důsledku může být i silný argument pro další potenciální investory.

Hyperloop je dopravní prostředek, který se do jisté míry podobá vlaku. Místo kolejí je zde tubus, který se skládá z jednotlivých betonových prstenců o délce třiceti metrů. Dráha by měla stát 6 až 30 metrů nad zemí podle terénu, ve městech by se mělo vše zavést pod zem. Kouzlo potrubí připomínající dopravu v seriálu Futurama je ve vakuu. Díky němu není uvnitř žádný odpor vzduchu (protože tam žádný není) a kapsle tak může cestovat enormně rychle a úsporně.

Výkony, kterých hyperloop dosáhne, dávají vědět, že o ledajaký vlak nejspíš nepůjde. Maximální rychlost totiž má být 1 223 km/h, což odpovídá rychlosti 0,91 machů. Vzdálenost z Los Angeles do San Francisca, která měří přes 600 kilometrů a autem trvá 6,5 hodiny, by tak měla být překonána do 35 minut.

Zdroj: bbc.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze