Hotel Hyundai otevírá. Je napájen vskutku netradičním způsobem

Hotel Hyundai otevírá. Je napájen vskutku netradičním způsobem
Fotografie: Kip Hideaways
  • Hotelový řetězec Kip vymyslel nezvyklou propagační akci
  • Podzim v anglickém Essexu si lze užít ekologicky
  • Jako zdroj energie totiž poslouží elektromobil

Rádi bychom napsali, že vás Hyundai zve, ale akce je bohužel omezená časově i státní příslušností. Potrvá pouhé tři týdny a týká se pouze občanů Velké Británie a Irska. Ovšem i tak stojí za zmínku: pod značkou Kip si lze v Británii pronajmout malé, ale útulné a luxusně zařízené chatičky na krásných venkovských místech. Ačkoliv stavení zvenčí připomínají spíše chaloupky či spíše kůlny, uvnitř se na minimálním prostoru skrývá vše, co je třeba ke komfortní dovolené dvou až šesti lidí. Jedna taková umístěná ve známém lese Epping Forrest severovýchodně od Londýna (měla v něm lovecké sídlo i nedávno zesnulá královna Alžběta II. a stojí v něm nejstarší dřevěný kostel světa z roku 998) se stala místem originálního experimentu.

Kdo si objedná nejvýše třídenní pobyt mezi 19. říjnem a 5. listopadem a bude vylosován, bude zdarma bydlet v romantickém prostředí se soukromou restaurací a barem, kinem pod širým nebem a veškerým komfortem včetně tříchodových večeří výhradně z místních zdrojů a kontinentálních snídaní. Součástí je ovšem i zapůjčení a výlet s vozem Hyundai Ioniq 5, který se na místě bude nabíjet a zároveň poslouží díky systému V2L jako zdroj energie k uvaření dobrého espressa. A při večerní kinoprojekci rovněž napojí stroj na výrobu popcornu, promítačku i reproduktory.

Nezvyklá akce je dílem jihokorejské automobilky a britské novinářky Grace Dentové, která se inspirovala průzkumem mezi Brity, podle nějž nadpoloviční většina musí kvůli aktuální ekonomické krizi přehodnotit své dovolenkové záměry a plných 44 % plánuje napřesrok trávit dovolenou ve vlasti. Příště už to tedy nebude zadarmo a zřejmě ani s napájením z elektromobilu, ale jako propagace hned dvou chytrých a ekologických myšlenek současně akce posloužila skvěle. Zaujala totiž média po celém světě.

Technické parametry Hyundai Ioniq 5 (2021) 72,6 kWh AWD

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 635 × 1 890 × 1 605 mm, 1 985 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon225 kW, 306 koní, točivý moment: 605 Nm
Baterie82 kWh (77,4 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 232 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,6 kWh / 100 km, dojezd: 462 km
Cena od1 579 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze