Honda získala ocenění Red Dot 2021 za hybridy Jazz a Jazz Crosstar

Honda získala ocenění Red Dot 2021 za hybridy Jazz a Jazz Crosstar
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Modely New Jazz a Jazz Crosstar si vysloužily uznání díky vynikající vyváženosti funkčnosti, designu a bezpečnosti
  • Prestižní mezinárodní soutěž Red Dot Design Awards vzdává hold dokonalosti v designu produktů, značky a komunikace

Nové hybridní modely Jazz a Jazz Crosstar společnosti Honda získaly vysoce prestižní ocenění „Red Dot 2021“ v kategorii „Design produktu“. Tato renomovaná mezinárodní ocenění jsou udělována pouze produktům nejvyšší kvality, které vynikají designem produktu, značky a komunikace. O každoročních cenách soutěže Red Dot rozhoduje porota 50 mezinárodních odborníků, kteří testují každý přihlášený produkt, hodnotí jej a diskutují o něm s cílem dostat do centra pozornosti mimořádný design a inovace. Kritéria posuzování se každý rok přehodnocují a přizpůsobují tak, aby odrážela nejnovější technické, sociální, ekonomické a ekologické požadavky.


Zažili jsme další úspěšný rok, ve kterém jsme získali několik celosvětově uznávaných ocenění ‚Red Dot Design‘ v kategorii Design produktu,“ řekl k tomu Toshinobu Minami, provozní ředitel Designového centra společnosti Honda R&D Co. Ltd., „Od založení společnosti Honda jsme se při navrhování našich produktů vždy snažili řídit mottem ‚zpříjemňovat každodenní život zákazníků‘ a věříme, že získání těchto ocenění je uznáním úspěchu, kterého jsme v tomto směru dosáhli. Při navrhování produktů, které zákazníkům poskytnou překvapení a vzrušení, budeme i nadále dodržovat tuto neměnnou zásadu a přemýšlet inovativně.

Modely Jazz e:HEV a Jazz Crosstar e:HEV jsou v součástí závazku společnosti Honda 100% elektrifikovat modely nabízené v Evropě do roku 2022. Model Jazz byl navržen tak, aby ztělesňoval filozofii společnosti Honda „Yoo no bi“, která si uvědomuje krásu běžných každodenních věcí kolem nás, které jsou časem zdokonalovány k ještě větší kráse a ergonomické dokonalosti tak, aby jejich používání přinášelo více radosti. Design modelu Jazz se také řídí zásadou vývoje společnosti Honda „Man-Maximum, Machine-Minimum“ (M/M), která je založena na přesvědčení, že účelem technologií a designu je sloužit potřebám řidiče a cestujících. Výsledkem je vůz, který kombinuje funkčnost a užitnost vyjádřenou prostřednictvím inovativních funkcí, jako jsou sedadla Magic Seats, a přesto si zachovává elegantní a moderní vzhled.

Robustní varianta Crosstar byla vyvinuta s cílem rozšířit přitažlivost modelu a rozšířila nabídku směrem ke stylu SUV. Je určena pro příznivce aktivního životního stylu. Vzhled je umocněn výrazným designem přední masky, černým obložením, stylovými bočními prahy a střešními ližinami. Litá kola specifická pro model Crosstar, která se rozšiřují směrem k ráfku, poskytují pocit stability a posilují celkový robustní vizuální efekt modelu.

Tato nejnovější ocenění navazují na předchozí úspěchy společnosti Honda v soutěži Red Dot a zdůrazňují závazek společnosti Honda vytvářet krásné produkty, které jsou navrhovány bez kompromisů. V roce 2020 získal model Honda e nejvyšší ocenění „Nejlepší z nejlepších“ a byl oceněn společně se supersportovním motocyklem CBR1000RR-R Fireblade SP – což byl první motocykl společnosti Honda, který získal ocenění „Red Dot“. Tato ocenění navazují na dřívější úspěchy, kterých dosáhl například model Honda S2000 v roce 2001, model Civic v roce 2006 a evropský model Accord Tourer v roce 2008.

Technické parametry Honda Jazz (2020) Comfort

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 044 × 1 694 × 1 526 mm, 1 300 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon80 kW, 109 koní, točivý moment: 253 Nm
Baterie?
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od499 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze