Honda hodlá skončit s modelem NSX. Chystá však jednu specialitu na závěr produkce

Honda hodlá skončit s modelem NSX. Chystá však jednu specialitu na závěr produkce
Fotografie: Honda
  • Konec produkce nastane příští rok v prosinci
  • Nová verze Type S přinese i některá technická vylepšení
  • Celkově se vyrobí jen 350 kusů

Prodeje aktuální generace modelu NSX jsou od uvedení na trh celkem bídné. Právě to je důvodem, proč tento hybridní vůz s benzinovým šestiválcem a třemi elektromotory čeká definitivní konec. Honda ho plánuje odstranit z nabídky v prosinci příštího roku, přičemž nástupce je nejspíše v nedohlednu. A jelikož o vůz nebyl nikdy dostatečný zájem, výrobce zkusí poslední pokus a s blížícím se koncem produkce uvede na trh speciální verzi Type S, o níž informuje motor1.com.

Firma Acura, která je americkou odnoží Hondy, prozradila první detaily o chystané novince. NSX Type S by měla dostat karoserii se začerněnými detaily. Chybět nemají ani některé její díly vyrobené z karbonu a červeně lakovaný kryt motoru. Vůz ozdobí loga Type S a karbonový dekor by se měl objevit také na palubní desce. Pod kapotou vozu by se pak měl nadále ukrývat 3,5litrový benzinový šestiválec s trojicí elektromotorů, jehož kombinovaný výkon by mohl překročit hranici 600 koní. Vůz přitom aktuálně produkuje výkon 581 koní a v úvahu připadá i přepracovaný pohon všech kol a jiné naladění automatické převodovky.

Aktuální Honda NSX v provedení Type S vznikne v počtu 350 kusů, z čehož jich 30 zamíří na domácí trh v Japonsku. A kdo by snad měl o tento vylepšený supersportovní japonský hybrid zájem, neměl by si nechat ujít termín 12. srpna. Právě v tento den proběhne jeho světová premiéra, konkrétně během automobilového týdne v kalifornském Monterey.

Technické parametry Honda NSX (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, 4 470 × 2 220 × 1 210 mm, 1 730 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4x4
Výkon573 koní, točivý moment: 550 Nm / 6 000 ot/min
Baterie?
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze